Свекруха готує цей пиріг кожен день, і мене навчила: простий і дуже смачний манник на кефірі до чаю

Манник за цим рецептом виходить неймовірно смачним, вологим і має шовковисту структуру. Готується він дуже просто, з доступних інгредієнтів, а смак виходить відмінним.

Випічка з манкою досить популярна у нашій країні. Це й не дивно, адже замінивши борошно на манку, пироги стають більш вологими і мають цікавіший смак. Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий і простий рецепт манника, який сподобається всім членам вашої сім’ї. Крім того, що він дуже смачний, він дуже легко готується і є відносно бюджетним.

Необхідні інгредієнти:

  • кефір – 400 г;
  • манна крупа – 320 г;
  • цукор – 180 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • розпушувач тіста – 10 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • ванільний цукор – 10 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску наливаємо кефір, додаємо манку і ретельно перемішуємо до однорідності. Залишаємо манку набухнути на 10-15 хвилин.

В окрему миску перекладаємо м’яке вершкове масло, яйця, сіль, цукор і ванільний цукор. Все ретельно перетираємо вінчиком до однорідності. Можна скористатися міксером для зручності. Далі у яєчну масу вводимо набухшу манку, додаємо розпушувач тіста і ретельно розмішуємо. Готове тісто має вийти як густа сметана.

Рецепт смачного манника на кефірі до чаю
Рецепт смачного манника на кефірі до чаю

Форму для випічки змащуємо олією і переливаємо туди тісто. Якщо ви користуєтесь силіконовою формою, змащувати її не треба. Випікаємо манник у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 35-40 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою, вона має залишатись сухою при протиканні пирога.

Рецепт смачного манника на кефірі до чаю
Рецепт смачного манника на кефірі до чаю

За бажанням готовий пиріг присипаємо цукровою пудрою.

Такий пиріг виходить дуже ніжним і вологим. Він ідеально смакує з ранковою кавою, чи улюбленим чаєм. Також його можна брати у вигляді перекусу на роботу, чи у школу.

За бажанням у такий манник можна додати родзинки, чи інші сухофрукти.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.