Кефір, 1 яйце і 10 хвилин: Чоловік з’їдає по 10 штук і не гладшає – рецепт пухких пончиків на сковороді

Пончики за цим рецептом виходять дуже пухкими і ніжними, хоча готуються без дріжджів і дуже швидко. Приготуйте їх раз і цей рецепт стане вашим улюбленим.

Пончики – круглі, або кільцеподібні вироби з тіста, які смажать у великій кількості олії. Рецептів пончиків є дуже багато: їх готують з начинками та без, а також на різному тісті.

В класичному рецепті пончиків використовують дріжджове тісто, яке, як відомо, готується більше години. Та якщо у вас немає часу на те, щоб годинами стояти біля плити, спробуйте рецепт пончиків на кефірі. Готуються вони дуже швидко, а на смак вони нереально ніжні, пухкі і повітряні.

Необхідні інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 430 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • цукор – 4 ст.л;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • сода – 0,5 ч.л;
  • цукрова пудра для посипки;
  • олія рафінова для смаження.

Спосіб приготування:

У глибоку ємність наливаємо кефір. Він має бути кімнатної температури, або ледь теплий. До кефіру додаємо яйце, сіль, цукор, ванільний цукор і соду. Розмішуємо все вінчиком до однорідності. Додаємо до цієї суміші розтоплене вершкове масло та ще раз перемішуємо. Поступово вводимо у рідкі інгредієнти борошно. Спочатку мішаємо тісто вінчиком, а далі замішуємо тісто руками. Воно має вийти м’яким, еластичним і не липнути до рук.

Рецепт швидких пончиків на сковороді в домашніх умовах
Рецепт швидких пончиків на сковороді в домашніх умовах

Розкачуємо тісто у пласт товщиною 1 см і вирізаємо кругляшки за допомогою склянки. Меншою формочкою вирізаємо всередині кожного кругляшка кільце, щоб вийшла форма бублика.

Рецепт швидких пончиків на сковороді в домашніх умовах
Рецепт швидких пончиків на сковороді в домашніх умовах

Смажимо пончики у великій кількості розпеченої олії з двох боків до золотистості. Смажити потрібно у фритюрі, щоб пончики були повністю занурені в олію.

Рецепт швидких пончиків на сковороді в домашніх умовах
Рецепт швидких пончиків на сковороді в домашніх умовах

Готові пончики обсипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Вони виходять пухкими, ніжними, в міру солодкими і дуже смачними.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.