Під час посту готую салати з лимонною заправкою: з кальмарами й огірком мій найулюбленіший – наминаю ложками

Під час посту можна урізноманітнити меню, зробивши салат із кальмарами. Страва виходить настільки цікавою, що її можна сміливо ставити не лише на будній, але й на святковий стіл.

Вам знадобиться:

  • 250 г кальмарів;
  • 150 невеликих помідорів;
  • 100 г пекінської капусти;
  • 1 болгарська перчина;
  • 1 огірок;
  • 2 гілочки кропу.

Для заправки:

  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 ст.лож. лимонного соку;
  • 1 дрібка чорного перцю;
  • 1 дрібка солі.
Пісний салат із кальмарами та лимонною заливкою

Для приготування пісного салату з неочищених кальмарів зніміть шкуринку й видаліть нутрощі. Поставте на вогонь каструльку з водою. Коли закипить, закиньте туди тушки кальмарів. За хвилину витягніть. Коли кальмари прохолонуть, наріжте їх кружальцями чи соломкою.

Пісний салат із кальмарами та лимонною заливкою

Овочі й зелень ретельно вимийте. Помідори розріжте навпіл. Якщо плоди великі, то наріжте часточками. Огірок наріжте півкружальцями. Якщо шкуринка не гірка, її обрізати не потрібно.

Пісний салат із кальмарами та лимонною заливкою

Солодкий перець позбавте від плодоніжки та насіння й наріжте соломкою. Кріп подрібніть. За бажанням можете замінити його іншою зеленню. Пекінську капусту розберіть на листочки. Для салату візьміть зелену м’якшу частину без білої жорсткої.

Пісний салат із кальмарами та лимонною заливкою

Приготуйте заправку. З’єднайте олію, лимонний сік, сіль та перець. Перемішайте виделкою до однорідності. Можете також додати 1 ч.лож. рідкого меду й 1 ч.лож. яблучного оцту. Але це не обов’язково. Якщо полюбляєте інші спеції, можете скористатися ними.

У салатник складіть кальмари, помідори, пекінську капусту, солодкий перець, огірок та кріп. Залийте заправкою. Перемішайте. Перед подачею потримайте салат 20 хвилин у холодильнику.

Популярне

Схожі статті

Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін офіційно 9 років разом: важлива дата у пари гумористів

Вікторія Булітко та Євген Сморигін відсвяткували свою творчу річницю. Команді "Дизель Шоу" виповнилося 9 років. Про це актори розповіли в Instagram.

Випросила рецепт у ресторані. Виходить дуже красиво і незвично: куряча грудка в горіховому паніруванні

Смачна і ситна вечеря на всю сім'ю не обов'язково має вимагати безліч інгредієнтів і сил. Сьогодні ми підготували простий рецепт курячої грудки в горіховому паніруванні, який сподобається кожному.