“Копієчний” холодець з курячих лапок і стегон: 180 грн за 3 літри смакоти. Як я його варю, щоб було смачно

Бюджетний, простий у приготуванні і смачний – саме таким виходить холодець за цим рецептом. Готується він без желатину з курячих лапок та стегон.

Класичний холодець зазвичай готують з кількох видів м’яса, з додаванням свинячих ніжок, або яловичих хвостів. Звісно, такий холодець, в якому буде яловичина, курятина та свинина буде смачним, та не завжди є можливість приготувати таку далеко не бюджетну страву. Пропонуємо до вашої уваги дуже економний рецепт курячого холодцю. Готується він без желатину, адже курячі лапки при варці роблять бульйон наваристим і він застигає самостійно. Бульйон виходить прозорим, а смак у холодця насичений.

Необхідні інгредієнти:

  • вода – 1,5 л;
  • курячі лапки – 2 кг;
  • курячі стегна – 300 г;
  • морква – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • лавровий лист – 1 шт;
  • чорний перець горошком – 5 шт;
  • духмяний перець горошком – 3 шт;
  • сухий часник – 0,5 ч.л;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Курячі ніжки в цьому рецепті використовують для утворення наваристого бульйону, а стегна – для м’яса, яке піде в холодець.

Курячі ніжки потрібно добре промити і очистити від шкірки. Перекладаємо їх у каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю на вогонь і даємо закипіти. Проварюємо лапки 5 хвилин після закипання і зливаємо перший бульйон. Добре промиваємо курячі лапки і каструлю. Перекладаємо лапи знову в каструлю і заливаємо чистою водою.

Рецепт смачного бюджетного холодця з курячих лапок і стегон
Рецепт смачного бюджетного холодця з курячих лапок і стегон

Ставимо лапки на вогонь, доводимо до кипіння і робимо дуже маленький вогонь. Бульйон не має кипіти, він має ледь-ледь “колихатись”. Залишаємо холодець варитися 1 годину. Після цього додаємо до бульйону 1 очищену цибулину та морквину. Овочі кладемо цілими. Також додаємо лавровий лист і перець горошком.

Варимо курячі лапки на маленькому вогні 5-6 годин. Зверніть увагу, що час приготування вказаний для домашньої курки, якщо ви берете куплену, то час варки можете зменшити вдвічі.

Через 6 годин повільного кипіння додаємо до бульйону курячі стегна і варимо холодець ще 1,5 години на такому ж маленькому вогні. В кінці варіння додаємо сіль та сухий часник. Цибулю та моркву виймаємо з бульйону. Також виймаємо відварені бедра, а бульйон проціджуємо. Курячі лапки більше не знадобляться.

У тарілки розкладаємо шматочки м’яса з порізаних курячих стегон і заливаємо їх бульйоном.

Рецепт смачного бюджетного холодця з курячих лапок і стегон
Рецепт смачного бюджетного холодця з курячих лапок і стегон

Після повного охолодження ставимо холодець в холодильник і залишаємо до повного застигання.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Сором’язливі Танчинець та Позитив врешті показали коханих: дівчата взялися постити спільні фото наввипередки

Деякі знаменитості навідріз відмовляються говорити про особисте життя, ще більше підсилюючи увагу до своєї особистості. Та щойно Танчинець із Позитивом зняли табу, посипалися купи фоточок.

Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін офіційно 9 років разом: важлива дата у пари гумористів

Вікторія Булітко та Євген Сморигін відсвяткували свою творчу річницю. Команді "Дизель Шоу" виповнилося 9 років. Про це актори розповіли в Instagram.