Пекінську капусту полюблять усі домашні: готую смачні рулетики за 10 хвилин. Кращої страви на обід не знайти

Ця закуска з пекінської капусти виходить дуже смачною, ніжною і соковитою. Така страва прикрасить ваш святковий стіл і здивує гостей відмінним смаком і цікавим виглядом.

Ще 20 років назад пекінська капуста була рідкісним продуктом у нашій країні і мало хто знав про її існування, а зараз така капуста продається у кожному магазині за доступною ціною. Найчастіше пекінську капусту використовують для приготування салатів, адже вона має ніжне листя. Та таку капусту можна й піддавати термічній обробці. Існує безліч варіантів приготування пекінки: її тушкують, додають в борщ, маринують і навіть роблять з неї голубці. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачну і оригінальну закуску з пекінської капусти – рулетики з начинкою. Страва виходить ніжною, соковитою і злегка пікантною.

Необхідні інгредієнти:

  • пекінська капуста – 10 листів;
  • яйця – 4 шт;
  • борошно – 50 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Для начинки:

  • помідори – 2 шт;
  • твердий сир – 200 г;
  • зелень (кріп, петрушка);
  • сіль, перець за смаком;
  • майонез.

Спосіб приготування:

Для початку підготуємо листя пекінської капусти: тверду білу частину потрібно відрізати. Молоточком відбиваємо злегка капусту посередині, де залишилася тверда біла частина.

Рецепт закусочних рулетиків з пекінської капусти, томатів і сиру
Рецепт закусочних рулетиків з пекінської капусти, томатів і сиру

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, перець і збиваємо вилкою до однорідності. До збитих яєць додаємо борошно і перемішуємо.

Розігріваємо пательню з олією. Кожен листочок пекінки добре вмочаємо у кляр і викладаємо на сковорідку. Обсмажуємо капусту з двох сторін до легкої золотистості. Готову капусту викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Рецепт закусочних рулетиків з пекінської капусти, томатів і сиру
Рецепт закусочних рулетиків з пекінської капусти, томатів і сиру

Приготуємо начинку. З томатів потрібно видалити насіння, а м’якоть помідорів дрібно нарізати. Обмокніть нарізані помідори паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці і поєднуємо з нарізаними томатами. Туди ж додаємо дрібно нарізану зелень (кріп, петрушка), сіль, перець і невелику кількість майонезу. Все ретельно перемішуємо.

Беремо обсмажений лист пекінської капусти і на край викладаємо невелику кількість начинки і загортаємо у рулетик.

Рецепт закусочних рулетиків з пекінської капусти, томатів і сиру
Рецепт закусочних рулетиків з пекінської капусти, томатів і сиру

Формуємо рулетики із всіх заготовок.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Тіна Кароль відмовилася перекладати свій російськомовний хіт: причину назвала інша українська співачка

Відома українська співачка Тіна Кароль почала перекладати старі хіти рідною мовою. Втім, не всі композиції знаменитість вирішила змінвати. Причину повідомила Діана Глостер.

За раз з’їла 20 штук, не пошкодувала: нереальні кекси. Краще не повторюйте рецепт – будете готувати постійно

Якщо додати в тісто для кексів апельсин, то випічка стане просто неймовірною. Пишні ніжні солодкі вироби матимуть такий аромат, що не можна буде втриматися, щоб не взяти до рук ще один.

Можу їсти хоч щодня! Улюблені коржики на сковороді: сирна начинка та бездріжджове тісто. Покроковий рецепт

Шукаєте гідну альтернативу пиріжкам? Тоді пропонуємо коржики з сиром, які готуються на сковороді. Вони вийдуть не лише смачними, але й дуже ситними. Тільки спробуйте!