Борошно, манка і кип’яток. Я не втомлююся їх готувати: смачні і хрумкі листкові коржики на сковороді за 5 хв

Ці хрумкі коржики на сковороді стануть ідеальним доповненням до перших страв, або слугуватимуть смачним перекусом. Готуються вони просто, а смак виходить фантастичним.

Якщо ви хочете здивувати своїх рідних чимось смачненьким, але не хочете годинами стояти біля плити, цей рецепт для вас. Коржики з сиром мають слоїсту текстуру. Зовні вони хрумкі, а в середині дуже ніжні. Вони ідеально смакують, як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 360 г;
  • манна крупа – 120 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • окріп – 300 мл;
  • цукор – 1 ч.л;
  • сіль – 1 ч.л;
  • вершкове масло – 200 г;
  • зелена цибуля – 50 г;
  • твердий сир – 200 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску просіюємо борошно, додаємо манку, сіль, цукор, розпушувач тіста і перемішуємо сухі інгредієнти. Поступово вливаємо у цю суміш крутий окріп і замішуємо тісто лопаткою, а потім руками. Тісто виходить піддатливим, приємним і не липне.

Готове тісто ділимо на 4 частини, скачуємо їх у кульки і викладаємо на тарілку. Зверху кожну кульку змащуємо олією і залишаємо тісто на 10 хвилин “відпочити”.

Рецепт хрумких листкових коржиків з сиром на сковороді
Рецепт хрумких листкових коржиків з сиром на сковороді

В цей час приготуємо начинку. Зелену цибулю дрібно ріжемо, твердий сир натираємо на крупну тертку, а вершкове масло розтоплюємо.

Беремо шматок тісто і руками розтягуємо його у дуже тонкий пласт. Тісто повинно буквально світитися, якщо воно десь порветься – не страшно. Змащуємо тісто щедрою порцією вершкового масла, посипаємо сиром та зеленою цибулею.

Рецепт хрумких листкових коржиків з сиром на сковороді
Рецепт хрумких листкових коржиків з сиром на сковороді

Підгинаємо края коржика до центру і змащуємо їх маслом. Далі закручуємо тісто рулетиком, притисткаємо руками і розкачуємо качалкою у тонкий млинець.

Рецепт хрумких листкових коржиків з сиром на сковороді

Смажимо вироби на розігрітій сухій пательні з двох сторін до рум’яності і подаємо їх до столу.

Найкраще такі коржики смакують в гарячому вигляді, та вони залишаються смачними і після охолодження.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Після цієї вечері чоловік зробив пропозицію руки та серця друге: запечені курячі крильця в пікантній глазурі

Курячі крильця в томатно-медовій глазурі – це страва, яка вразить ваші смакові рецептори своїм насиченим смаком і ароматом. Вони підходять як для повсякденного вечері, так і для святкового столу.

З’їдять за хвилину! Новий салат з капусти на кожен день і на свято – такий простий, а розлітається на ура

Простий, але дуже смачний салат з молодої капусти – те, що треба влітку. Рецепт – швидкий, а смак виходить неперевершеним. Весь секрет цього салату у незвичайній заправці.

Софія Ротару прилаштувала онуку в надійні руки: після айтішника Соня закрутила роман з нащадком мільярдера

Онука Софії Ротару привітала свого бойфренда з днем народження. Хоч і не назвала імені чоловіка, та всі втямили – це син заможного американського мільярдера Макс Лернер.