Сім’я пішла в ностальгію. Рецепт піци з нашого дитинства: готується легко, а тісто виходить повітряне завжди

Хто ж із нас не любив піци зі шкільної їдальні, які колись коштували лише кілька гривень? Таких людей і не знайдеться. Ця домашня піца поверне вас у дитинство. Ми підготували рецепт для ностальгії.

Багато хто з нас ностальгує за шкільними часами. Особливо за перервами, проведеними в їдальні. Смак піц із буфета запам’ятовується на все життя. З цим рецептом ви зможете повернутися в той час.

Для тіста піци нам потрібно:

  • Молоко тепле – 150 грамів
  • Борошно – 220-240 грамів
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Сіль – 1/3 чайної ложки
  • Рослинна олія – ​​20 грамів
  • Дріжджі сухі – 3 грами (1 чайна ложка без гірки; якщо будете використовувати живі дріжджі, то 9 грамів)

Для початку беремо 150 грамів теплого молока і додаємо дріжджі. Досипаємо чайну ложку цукру та кілька чайних ложок борошна. Перемішуємо все це і залишаємо в теплому місці на 5-10 хвилин.

Тепер додаємо в опару 20 грамів рослинної олії та одну третину чайної ложки солі. Усе це перемішуємо. У процесі перемішування додаємо борошно, що залишилося. Потім перекладаємо тісто на робочу поверхню, вимішуємо руками ще 5 хвилин. Після цього процесу тісто має перестати прилипати до рук.

Коли ви переконаєтеся, що достатньо вимісили тісто, кладемо його в миску і замотуємо харчовою плівкою. Залишаємо його в теплому місці на 40-60 хвилин. Воно має збільшитися в об’ємі вдвічі.

Рецепт домашньої піци
Рецепт домашньої піци

Поки тісто підходить, займемося підготовкою начинки. Для неї нам знадобитися:

  • Ковбаса варена – 180 грамів
  • Кетчуп – 6 столових ложок
  • Майонез – за смаком
  • Лук – 0,5 штуки
  • Сир – 100-120 грамів

Для такої піци підходить абсолютно будь-яка начинка. Нарізаємо кубиками ковбасу, дрібно ріжемо половину цибулини і натираємо сир.

Переходимо до формування піц. Розділяємо тісто на 6 рівних частин. Вага кожної частини буде приблизно 65 грамів. Кожну з них округляємо, щоб вийшли своєрідні колобки. Тепер кожну з них розгортаємо руками в коржі. Приблизно вони мають бути 10 сантиметрів у діаметрі. По краях акуратно робимо невеликі бортики. Викладаємо заготовки на пергамент, накриваємо рушником і даємо підійти 15 хвилин.

Коли коржі підійдуть, наливаємо на них кетчуп і рівномірно розмазуємо. Зверху сиплемо цибулю та ковбасу. На них намазуємо майонез. Верхнім шаром насипаємо сир, щоб надалі він розтанув і сформував тягучу “шапку”. Начинки краще класти побільше, щоб піци вийшли ситними.

Тепер відправляємо піци в духовку, яка попередньо розігріта до температури 180 градусів. Випікаємо 20 хвилин.

Піци готові!

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.