Рецепт, який зводить з розуму: фаршировані перці з сиром Фета та помідорами. Запікаю не лише на свята

Пропонуємо рецепт фаршированого перцю з сиром Фета, який смакуватиме просто неймовірно. Про покрокове приготування цієї страви — читайте нижче.

Спробуйте рецепт фаршированого перцю на святковий стіл! Ідей для наповнення перців є багато. Сьогодні ми поділимося приготуванням начинки з сиром, помідорами та йогуртом. Страва виходить настільки смачною, що буде до вподоби навіть найвибагливішому гурману.

Інгредієнти

  • Перець болгарський – 5 шт.
  • Грецький сир Фета – 400 г
  • Сир напівтвердий – 100 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Помідори чері – 100 г
  • Коріандр – до смаку
  • Йогурт – 200 г
  • Оливкова або рослинна олія – 2 ст. ложки + для змащування
  • Перець чорний мелений – до смаку
  • Орегано – до смаку
  • Бальзамічний крем (за бажанням)
Фаршировані перці з сиром Фета та помідорами
Фаршировані перці з сиром Фета та помідорами

Приготування

Очистити болгарський перець від насіння, зробивши надріз уздовж, як на фото. Помістити сир Фета в глибоку миску та подрібнити руками на маленькі кусочки. Натерти на дрібній терці напівтвердий сир (підходить будь-який) й перекласти в миску до Фети. Туди ж натерти або пропустити через прес часник.

Нарізати помідори на дрібні кубики та перекласти до сирів. Подрібнити коріандр і також додати в загальну миску. Влити йогурт, оливкову олію та приправити чорним меленим перцем. Перемішати всі компоненти ложкою до однорідного стану.

Фарширувати перці підготовленою начинкою та викладати в форму для випікання зрізом вверх. Полити заготовки оливовою або рослинною олією, розподіливши її кухонним пензлем. Зверху посипати орегано. Відправити в попередньо розігріту духовку при температурі 200 градусів на 45 хвилин.

Готовий перець можна подавати гарячим або холодним, поливши соусом, який утворився в процесі випікання. Також страва гарно смакуватиме з бальзамічним кремом. Готуйте з любов’ю та діліться рецептом із близькими. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Пиріжки як пух на особливому інгредієнті: для мене це найсмачніша начинка. Всі хто куштують щоразу в захваті

Найсмачніші смажені пиріжки виходять не на молоці, не на кефірі, а на картопляному відварі. Спробуйте приготувати і ви будете в захваті від результату.

За кордоном, але в оточені жіночої краси: Потап із Чикаго порадив українцям, як пишатися своїм походженням

Знаходячись за кордоном відомий продюсер Потап намагається довести прискіпливій публіці, що він не забуває рідну неньку Україну. Проте реакція фанатів не завжди така, яку артист хотів би бачити.

Ніякої духовки, але всі будуть задоволені: без розкочування тіста готую ліниві пиріжки з м’ясом за 10 хвилин

Уранці кожна хвилина на рахунку, але ж треба нагодувати чоловіка й дітей ситно. Вихід є – зробіть ліниві пиріжки. Просто змішайте кефір із борошном, викладіть на пательню й додайте м'ясний фарш.