Хачапурі по-аджарськи викликає звикання: мега смачно та ароматно. Готую вже багато років і не набридає

Приготуйте ароматну випічку родом із Грузії, яка не залишить байдужим нікого! Хачапурі по-аджарськи обов'язково сподобається своїм ніжним смаком.

Хачапурі по-аджарськи — це відмінний варіант закуски або перекусу. Ця апетитна страва є традиційною в Аджарії. Готують цю смакоту з дріжджового тіста, яке формують у вигляді човника, а потім начиняють сиром, яйцем і вершковим маслом.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Цукор – 1/2 ч. ложки
  • Сіль – 1/2 ч. ложки
  • Сухі дріжджі – 1 ч. ложка
  • Молоко (тепле) – 250 г
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки
  • Твердий сир (сулугуні або моцарела) – 450 г
  • Вершкове масло
  • Яйце – 2 шт.
Хачапурі по-аджарськи викликає звикання
Хачапурі по-аджарськи викликає звикання

Приготування

У глибокій посудині змішати просіяне пшеничне борошно, цукор, сіль, сухі дріжджі та добре перемішати. До сухих інгредієнтів влити тепле молоко і замішати тісто спершу кухонною лопаткою, а потім руками. Додати рослинну олію й продовжувати замішувати тісто. Накрити харчовою плівкою та залишити в теплому місці на 1 годину. Після цього перемішати та залишити ще на 30 хвилин.

Натерти твердий сир на грубій терці (найкраще підходить сулугуні). Застелити деко пергаментом, а зверху посипати борошном. На посипану борошном робочу поверхню викласти “підійшовше” тісто та поділити його на два однакові шматочки. Розкачати перший шматок тіста в круглий пласт.

Викласти пласт тіста на підготовлений деко та рівномірно розподілити половину тертого сиру. Загорнути краї тіста, формуючи овальний човник. Розтопити вершкове масло і замастити ним краї тіста.

Відправити в попередньо розігріту духовку при температурі 180 градусів на 15 хвилин (точний час випікання залежить від особливостей духовки). Так само повторити з залишеним тістом і сиром. В центр випічки розбити одне куряче яйце, поряд покласти кілька шматочків вершкового масла, краї човника змастити розтопленим маслом. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.

Ех, Слава, а міг би стати зятем крутого олігарха: Дьомін розповів, чому не склалися його стосунки з мажоркою

Слава рідко розповідає про своє особисте життя, але його коментарі дозволяють скласти уявлення про нього самого. Нещодавно він поділився однією історією своїх стосунків, що викликала певний резонанс.

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.