Готую на замовлення вже багато років. Смачніше випічки не пробувала: все міряю склянками. Паски на Великдень

Наближається найсвітліше свято в році - Великдень. А який же Великдень без паски? Сьогодні ми підготували рецепт дуже м'яких, смачних і простих пасок, які вам сподобаються з першої ж спроби.

Для приготування тіста для таких пасок нам знадобляться:

  • Молоко – 150 грамів
  • Цукор – 200-250 грамів
  • Свіжі дріжджі – 45 грамів
  • Мед – 1 столова ложка
  • Ваніль
  • Сіль – 0,5 чайної ложки
  • Яйця – 3 штуки + 1 жовток
  • Вершкове масло – 160 грамів
  • Борошно – 600 грамів

Усі продукти мають бути кімнатної температури, а молоко теплим. Вершкове масло потрібно заздалегідь розтопити.

Виливаємо в миску молоко, додаємо столову ложку цукру та дріжджі. Усе трохи перемішуємо, щоб дріжджі розчинилися. Тепер додаємо 3 столові ложки борошна. Знову перемішуємо. Накриваємо цю масу рушником і залишаємо на 10 хвилин, щоб опара підійшла.

В окрему миску розбиваємо 3 яйця. Ще одне яйце розділяємо на жовток і білок. Жовток додаємо до попередніх яєць, а білок залишаємо для глазурі. Всипаємо до них цукор, що залишився, 2 чайні ложки ванільного цукру і половину чайної ложки солі. Усе це ретельно збиваємо міксером кілька хвилин.

Паски на Великдень
Паски на Великдень

До цього опара вже настоялася, і ми додаємо її до збитих яєць. До всього цього виливаємо розтоплене вершкове масло та 1 столову ложку меду. За бажанням можна додати апельсинову або лимонну цедру. Усе це ретельно перемішуємо до однорідного стану. У процесі перемішування поступово додаємо просіяне борошно.

Коли тісто стане однорідним і в’язким, накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці приблизно на 1-1,5 години. Після цього часу тісто потрібно трохи вимішати і знову залишити приблизно на 30 хвилин. За бажанням у готове тісто можна додати сухофрукти або цукати.

Тепер заповнюємо форми для випікання тісто приблизно на третину. Прикриваємо їх харчовою плівкою і залишаємо підійти ще один раз. Вони мають вирости вдвічі. Випікаємо паски в духовці за 170 градусів приблизно 40 хвилин.

Паски на Великдень
Паски на Великдень

Тепер приготуємо глазур. Для неї нам потрібно:

  • Яєчний білок – 1 білок
  • Цукрова пудра – 120 грамів
  • Лимонний сік – 2 чайні ложки

Кладемо в миску яєчний білок, додаємо цукрову пудру і збиваємо міксером кілька хвилин. Тепер додаємо лимонний сік. Усе так само добре збиваємо. Щойно вона стане густою та пишною, глазур готова.

Залишається тільки прикрасити паски глазур’ю і посипкою, і смачні паски до свята готові!

Популярне

Схожі статті

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.