Салат за 5 хвилин зі звичайного буряка! Це просто шедевр, дуже смачно: готую на кожен день і на свято

Навіть з такого простого і бюджетного продукту як буряк можна приготувати дуже смачну страву. Салат з буряка за цим рецептом має яскравий смак і підійде як на кожен день, так і на свято.

Буряк – дуже корисний коренеплід, з якого готують не лише борщ, а й багато різноманітних салатів. Буряк доступний для споживанні цілий рік, він не дорогий і має багато корисних властивостей, тому споживати його варто і дорослим і дітям.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт соковитого салату з буряка, який підійде як для щоденного споживання, так і на свято. Салат готується швидко та просто з найпростіших продуктів, а смак вас приємно вразить.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 1 (крупний):
  • консервована кукурудза – 200 г;
  • червона цибуля – 0,5 шт;
  • зелень (кріп, петрушка) – пучок.

Для заправки:

  • олія нерафінована – 2 ст.л;
  • часник – 2 зуб.;
  • прованські трави – 0,5 ч.л;
  • сік лимона – 2 ст.л;
  • гірчиця в зернах – 1 ч.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Буряк потрібно завчасно зварити і охолодити. Для того, щоб салат був ще смачнішим і соковитішим, буряк треба зовсім трішки недоварити, щоб серцевинка залишилася трохи твердою.

Буряк нарізаємо кубиком і перекладаємо в салатник. Туди ж додаємо банку консервованої кукурудзи. Червону цибулю ріжемо тонкими півкільцями і перекладаємо до інших інгредієнтів. Зелень кропу та петрушки дрібно кришимо і додаємо в салат.

ецепт смачного і соковитого салату з буряка за 5 хвилин
Рецепт смачного і соковитого салату з буряка за 5 хвилин

Для заправки змішайте сік лимона, французьку гірчицю, прованські трави, сіль та перець. У цю суміш видавіть 2 зубчика часнику і додайте ароматної нерафінованої олії. Заправку ретельно перемішайте і додайте у салат.

Такий салат можна їсти відразу та він буде ще смачнішим, якщо він настоїться в холодильнику кілька годин. Салат виходить дуже смачним, соковитим і злегка пікантним.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Тераса на березі річки: Наталія Могилевська показала частину свого будинку, куди щоранку виходить в халаті

Наталія Могилевська показала розкішну терасу у своєму будинку на березі річки, яку тільки нещодавно закінчила будувати. Співачка зауважила, що тепер має велику родину та усім повинно вистачати місця.

Соковитий, повітряний та ароматний ромовий пиріг до чаю: рецепт з кулінарного зошита мами з усіма секретами

Ромовий пиріг – це класичний десерт, який не залишить байдужим жодного ласуна. Сподіваємося, що цей рецепт стане вашим улюбленим, і ви будете радувати своїх близьких цим ароматним і ніжним пирогом.

Як виглядає реальний чоловік Олени Кравець з “Кварталу 95”: до шлюбу з ним її знали як Лєну Маляшенко

Лєну Маляшенко та Сергія Кравця звів КВК. Вони разом грали у криворізькій команді. У день свого 18-річчя він зізнався в коханні. Весілля зіграли лише через 5 років, коли Олена врешті завагітніла.