Чомусь майже ніхто так не готує гречку, а дарма: вдвічі смачніше, ніж всі звикли. Моя вдала імпровізація

Гречка має дуже своєрідний насичений смак і ця крупа "самостійна", але це не значить, що з нею не можна експериментувати. Цей рецепт саме на такий випадок.

Гречка – дуже смачна і корисна крупа, яка ідеально підходить до багатьох м’ясних страв. Але більшість господинь просто варять цю кашу з сіллю і подають з маслом, котлетами, сосисками, відбивними та салатом. Пропонуємо новий і дуже цікавий варіант гречки, для якої не потрібні ніякі додатки. Смак такий, що всі будуть просити добавки, хоче це начебто все та ж сама звичайна гречка.

Необхідні інгредієнти:

  • гречка – півтори склянки;
  • питна вода – 2 склянки;
  • солоні огірки – 2 шт;
  • тунець в олії консервований – 1 баночка;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • олія рослинна;
  • сіль.

Спосіб приготування:

Добре промиваємо гречку під проточною водою і проціджуємо від води. Можна додатково трохи просушити, важливо щоб у крупі не залишалося води. В каструлю наливаємо трохи олії та всипаємо промиту гречку. Обсмажуємо 6-8 хвилин на сильному вогні.

Рецепт смачного гарніру з гречки з цікавим наповненням

В цей час ставимо чайник, бо нам буде потрібна гаряча вода. Коли крупа починає потріскувати, вливаємо в каструлю 2 склянки окропу, додаємо сіль за смаком, убавляємо вогонь і варимо 10 хвилин.

На дошці нарізаємо на дрібні кубики солоні огірки, можна також взяти мариновані, але на смак вони мають бути кислуваті і не надто солодкі.

Цибулю очищаємо від лушпиння, розрізаємо навпіл, потім кожну половину ще раз навпіл і обсмажуємо з невеликою кількістю олії до золотавого кольору. Цибуля має підрум’янитись, а не підгоріти.

Рецепт смачного гарніру з гречки з цікавим наповненням

Коли цибуля готова, висипаємо до неї вже готову гречку, додаємо нарізані огірки і повну банку тунця в олії.

Рецепт смачного гарніру з гречки з цікавим наповненням
Рецепт смачного гарніру з гречки з цікавим наповненням

Все перемішуємо, прогріваємо всі інгредієнти разом протягом хвилини, накриваємо кришкою, виключаємо нагрів і даємо страві настоятися ще 5-7 хвилин.

На перший погляд здається, що гречка і рибні консерви не поєднуються, але в цьому рецепті все доповнює один одного і смак стає збалансованим.

Рецепт смачного гарніру з гречки з цікавим наповненням
Рецепт смачного гарніру з гречки з цікавим наповненням

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як виглядає реальний чоловік Олени Кравець з “Кварталу 95”: до шлюбу з ним її знали як Лєну Маляшенко

Лєну Маляшенко та Сергія Кравця звів КВК. Вони разом грали у криворізькій команді. У день свого 18-річчя він зізнався в коханні. Весілля зіграли лише через 5 років, коли Олена врешті завагітніла.

Оля Полякова засвітилася разом з Єфросиніною після чуток про сварку: обрали тактику водити фанатів за ніс?

Оля Полякова дала відповідь щодо чуток про припинення спілкування з Машею Єфросиніною. Прихильники занепокоїлися через те, що нові серії проєкту "Дорослі дівчата" не виходили з Нового року.

Нетрадиційні погляди чи провал з Білоконь? Андрій Данилко розсекретив, чому досі холостякує у свої 50

Вічний холостяк – так все частіше називають улюбленця української публіки Андрія Данилка. Чому відомий та успішний чоловік у 50 років досі не вдягнув обручку?