facebook

Свій Наполеон подаю не до кави, а як закуску на святковий стіл: коржі перемащую рибою, овочами та майонезом

Наполеон можна готувати не лише солодкий, але й рибний. Така закуска ідеально виглядатиме на святковому столі, а гості наділять компліментами й попросять рецепт смакоти.

Вам знадобиться:

  • 5 листкових коржів для торта Наполеон;
  • 240 г рибних консервів;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 середня морквина;
  • 4 яйця;
  • 150 г твердого сиру;
  • 5 ст.лож. майонезу;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 дрібка солі.
Рибний Наполеон на святковий стіл

Для солоного торта Наполеон обирайте рибні консерви без додавання олії. Має бути лише риба, сіль та спеції. Можете брати горбушу, сайру, скумбрію тощо. Обчистьте цибулину й морквину. Цибулю наріжте кубиками. Моркву натріть на тертушці.

Пательню поставте на плиту й влийте олію. Коли розігріється, спочатку викладіть моркву. Смажте близько 2 хвилин, регулярно перемішуючи. Потім додайте цибулю й витримайте ще 5 хвилин на середньому вогні.

Рибний Наполеон на святковий стіл

Консервну банку відкрийте. Рідину злийте. Шматочки риби викладіть у мисочку й розімніть виделкою. Якщо є великі кісточки, приберіть їх. Щоб рибна начинка була вологою, додайте 1-2 ложки рибної юшки.

Сир натріть на тертушці з великими отворами. Яйця залийте холодною водою. Поставте на вогонь. Після закипання варіть 10 хвилин на середньому вогні. Після цього залийте їх холодною водою. Коли прохолонуть, позбавте від шкаралупи. Натріть на тертушці.

Рибний Наполеон на святковий стіл

Викладіть на пласке блюдо чи дошку перший корж. Змастіть його 1 ложкою майонезу. Зверху викладіть шар подрібненої риби. Потім додайте другий корж. Легенько притисніть до першого. Змастіть обсмаженою морквою з цибулею.

Рибний Наполеон на святковий стіл

Третій корж знову змастіть майонезом і присипте подрібненими яйцями. Четвертий корж притисніть, намастіть майонезом. Присипте твердим сиром. Викладіть останній корж, який рівномірно змастіть майонезом.

Прикрасьте рибний Наполеон подрібненою зеленню й поставте до холодильника, щоб просочився. Час набухання коржів зазвичай вказано на пакуванні. Зазвичай це близько 2 годин. Нічого страшного не станеться, якщо залишите на всю ніч.

Популярне

Схожі статті

Чому Даша Астафʼєва неодружена і не має дітей: найкрасивіша жінка України чесно розповіла про особисте життя

Даша Астафʼєва цього року відсвяткувала своє 39-річчя, проте актриса та модель досі офіційно неодружена, та не має дітей. Чому доля знаменитості та найкрасивішої жінки країни склалася саме так?

Мірошниченки зворушливо привітали названу доньку з 9-річчям і розсекретили, що подарували: “Терпляче чекала”

9-річна Ангеліна вперше відсвяткувала день народження в колі родини, а не в дитячому будинку. Тімур та Інна Мірошниченки влаштували справжнє свято для дівчинки.

“Сором”: Настя Каменських викликала неоднозначну реакцію відвертістю. Відкрила огляд на усе і навіть більше

Відома співачка Настя Каменських нещодавно ошелешила публіку новою світлиною в соціальних мережах. Проте користувачі зовсім не захоплювалися красою артистки, а скоріш – навпаки.

“Вона сказала “Так”: Melovin неочікувано зробив пропозицію дівчині – обличчя щасливиці приховав за кадром

Ще зовсім недавно Melovin скаржився на нещасливе кохання, раніше робив пропозицію заміжній жінці. А тепер похвалився обручкою, яку подарував невідомій красуні.

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.