facebook

Можу їсти хоч щодня! Улюблені коржики на сковороді: сирна начинка та бездріжджове тісто. Покроковий рецепт

Шукаєте гідну альтернативу пиріжкам? Тоді пропонуємо коржики з сиром, які готуються на сковороді. Вони вийдуть не лише смачними, але й дуже ситними. Тільки спробуйте!

Приготуємо домашні коржики з сирною начинкою на сковороді. Для цього рецепту нам знадобляться лише доступні інгредієнти та трішки вільного часу. Розповідаємо, як швидко та просто зробити вдале тісто для таких коржів.

Інгредієнти для тіста

  • Кефір – 300 мл
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Сода – 1 ч. ложка
  • Борошно – 400-420 г

Для начинки

  • Кисломолочний сир – 250 г
  • Твердий сир – 100 г
  • Моцарела – 250 г
  • Цибуля зелена – пучок
  • Сіль – до смаку
  • Перець мелений – до смаку
Улюблені коржики з сиром на сковороді
Улюблені коржики з сиром на сковороді

Покроковий рецепт

В миску влити теплий кефір, додати сіль та соду. Ретельно перемішати компоненти вінчиком. Поступово додавати просіяне пшеничне борошно й замішувати тісто спершу лопаткою, а потім руками. Перекласти тісто на робочу поверхню, посипану борошном. Тісто має бути м’яке та злегка липке. Загорнути замішане тісто в харчову плівку і залишити “відпочити” на 30 хвилин.

Для начинки твердий сир і моцарелу натерти на грубій тертці. Дрібно нарізати зелену цибулю або зелень петрушки. У глибокій посудині поєднати кисломолочний сир, тверді сири, зелену цибулю, сіль та чорний мелений перець. Перемішати інгредієнти ложкою. Розділити начинку на 5 частин і сформувати з кожної кульку.

Розділити “підійшовше” тісто на 5 шматочків і з кожного зробити кульку. Розкачати перший шматок тіста в коржик за допомогою качалки, в центр викласти начинку. Защепити краї тіста, формуючи круглий пиріжок. Розкачати заготовку качалкою в тонкий корж приблизно 5 мм. Повторити кроки з залишеним тістом і начинкою.

Розігріти сковороду без рослинної олії. Смажити коржики з обох боків до золотисто кольору. Готові коржі щедро змастити вершковим маслом і подавати до столу. Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?