facebook

Із полуниці готую конфі, яким накриваю будь-який тортик: і гарно, і смачно – домашнім дуже подобається

Будь-який торт прикрасить цей полуничний прошарок. Конфі з желатином можна готувати не лише з полуниці, а й з будь-яких інших ягід по сезону. Це неабияк прикрасить випічку.

Вам знадобиться:

  • 250 г полуниці;
  • 60 г цукру;
  • 80 мл води;
  • 8 г желатину.
Полуничне конфі – желейний прошарок для прикрашання торта

Для приготування полуничного конфі желатин залийте 50 мл холодної води. Залиште на 10 хвилин, щоб набубнявів. Свіжі ягоди вимийте й позбавте хвостиків. Перекладіть їх у сотейник, всипте цукор, влийте 30 мл води.

Полуничне конфі – желейний прошарок для прикрашання торта

Перебийте зануреним блендером, щоб вийшло однорідне пюре. Якщо хочете, щоб у вашому конфі не було кісточок, тоді перетріть полуницю крізь дрібне сито. Поставте сотейник на середній вогонь.

Коли полунична маса закипить, проваріть 1 хвилину й зніміть із плити. Весь час перемішуйте, щоб не підгоріло. Відразу ж у гаряче пюре додайте желатин. Ретельно перемішайте.

Полуничне конфі – желейний прошарок для прикрашання торта

Коли маса трішки прохолоне, залийте її зверху коржа. Він має перебувати у кулінарному кільці, бо конфі спочатку буде рідким. Поставте у холодильник, щоб конфі застигло. Після цього можете подавати торт до столу.

Полуничне конфі – желейний прошарок для прикрашання торта

Якщо хочете, щоб полуничний прошарок був не зверху, а в середині торта, то залийте масу в кулінарне кільце потрібного діаметру, яке попередньо вистеліть харчовою плівкою, й заморозьте. Дочекайтеся, щоб маса прохолонула повністю.

Витримайте 3-4 години, а потім заморожений пласт можете викладати між коржами в торті чи між шарами крему. Заморожене конфі у морозилці зберігатиметься довго. Тож коли заморозиться й триматиме форму, кільце зніміть, а ягідний шар затягніть харчовою плівкою і відправте на зберігання.

Популярне

Схожі статті

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?