facebook

Моя ходова закуска до шашлику, яка б’є всі рекорди по швидкості приготування: малосольні овочі в пакеті

Малосольні, пряні і дуже ароматні – саме такими виходять огірки і помідори за цим рецептом. Така закуска ідеально підійде для шашлику, або просто як доповнення до основної страви.

Весна та літо – це сезон пікніків, м’яса на мангалі та свіжих овочів. Коли смажиться шашлик, до нього не хочеться подавати якісь ситні закуски, чи салати по типу Олів’є. Ідеальною закускою на пікнік є малосольні овочі в пакеті.

По-перше, їх зручно готувати та брати з собою на природу, по-друге, вони готові відразу після приготування, а по-третє, такі овочі нереально смачні, пряні і ароматні.

Необхідні інгредієнти:

  • огірки – 700 г;
  • помідори – 500 г;
  • часник – 3 зуб.;
  • кріп – пучок;
  • олія – 4 ст.л;
  • оцет – 1 ст.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • чорний перець – 0,5 ч.л;
  • перець чилі – 0,5 ч.л;
  • сіль – 1 ч.л без гірки.

Спосіб приготування:

Огірки миємо обсушуємо та відрізаємо хвостики. Нарізаємо огірки невеликими брусочками. Якщо огірки маленькі, ріжемо їх навпіл, якщо більші, то на четвертинки. Помідори ріжемо крупними дольками і перекладаємо до огірків.

Рецепт малосольних овочів в пакеті до шашлику за 5 хвилин
Рецепт малосольних овочів в пакеті до шашлику за 5 хвилин

Овочі перекладаємо у спеціальний пакет. Також можна використати рукав для запікання. Якщо не хочете використовувати пакет, візьміть просто глибоку миску, в якій буде зручно перемішувати овочі.

Часник дуже дрібно ріжемо, або вичавлюємо через часникодавку і додаємо до огірків та помідорів. Туди ж відправляємо дрібно нарізаний кріп та всі спеції: сіль, перець, цукор, оцет та олію.

Рецепт малосольних овочів в пакеті до шашлику за 5 хвилин
Рецепт малосольних овочів в пакеті до шашлику за 5 хвилин

Пакет закриваємо і все добре перемішуємо. Такі овочі можна їсти відразу та вони стануть ще смачнішими, якщо помаринуються 2 години в холодильнику.

Таким способом ви можете маринувати не лише огірки з помідорами, а й додавати до них свіжий кабачок, чи болгарський перець. Овочі за цим рецептом виходять дуже смачними, слабосолені, з ідеальним балансом солодкості та кислотності, а також яскравим ароматом часнику і кропу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?