facebook

Запікаю картоплю тільки так! Ідеальний обід або вечеря з нехитрих продуктів: смачніше, аніж смажена картопля

Запечена картопля з м'ясом та грибами — смачна та поживна страва, яка чудово підійде для щоденного меню. Розповідаємо, як приготувати вечерю для всієї сім'ї.

Не знаєте, що приготувати на вечерю з картоплі та м’ясного фаршу? Пропонуємо вам смачну та ситну запіканку, яка сподобається всім. Готується вона дуже швидко та з простих продуктів.

Нам знадобиться

  • Картопля – 6-8 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • М’ясний фарш – 200 г
  • Гриби – 150 г
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – до смаку
  • Улюблені спеції – до смаку
  • Вода – 100 мл
  • Твердий сир – 200 г
Ідеальний обід або вечеря з нехитрих продуктів
Ідеальний обід або вечеря з нехитрих продуктів

Покроковий рецепт

Підготувати необхідні продукти. Картоплю в мундирі покласти в посудину, помістити в поліетиленовий пакет і відправити в мікрохвильову піч на 10-15 хвилин. Тим часом розігріти сковороду з рослинною олією. Нарізати цибулю дрібними кубиками та викласти на розпечену сковороду. Смажити до золотистості, помішуючи лопаткою, протягом 2 хвилин.

До цибулі додати м’ясний фарш (рекомендується брати свинячий, але підходить будь-який). Перемішати й готувати ще 2 хвилини. Після цього додати нарізані невеликими кубиками гриби (можна брати печериці або заморожені лісні). Смажити ще 3-4 хвилини, посолити, поперчити, за бажанням додати улюблені прянощі або трави. Влити воду, накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні протягом 5-6 хвилин.

Картоплю викласти на форму для випікання, змащену рослинною олією. Розрізати картоплю навпіл, як на фото. Натерти твердий сир на грубій терці та викласти половину поверх картоплі. Потім рівномірно розподілити м’ясну начинку, а зверху посипати залишеним твердим сиром.

Відправити форму з картоплею в розігріту духовку при температурі 250 градусів на 7-8 хвилин до рум’яної скоринки. Готову страву нарізати порційними шматочками та подавати зі свіжими овочами. Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?