Найсмачніший сирний крем-суп з грінками: улюблена страва мого чоловіка. Просить мене готувати ледь не щодня

Серед усього різноманіття перших страв, крем-супи займають почесне місце. Безліч варіацій пропонують нам кулінарні книги, але сирний суп-пюре дійсно прийдеться до смаку будь-кому.

Сирний суп-пюре – це страва, яка не тільки смачна, а й поживна. Цей суп ідеально підходить для будь-якої пори року і буде доречним як на сімейній вечері, так і на святковому столі. Приготуйте його за нашим рецептом, і ви переконаєтесь, наскільки легко можна створити справжній кулінарний шедевр.

Рецепт сирного крем-супу з грінками
Рецепт сирного крем-супу з грінками

Інгредієнти:

  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 500 грамів
  • Курячий бульйон – 1,5 літри
  • Плавлений сир – 200 грамів
  • Петрушка або кріп – на ваш смак
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження
  • Вершкове масло – 2 ст. ложки
  • Хліб – 6 ломтиків (для сухариків)

Приготування:

Почнемо з підготовки овочів. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Часник подрібніть або пропустіть через прес. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Картоплю очистіть і наріжте невеликими кубиками.

На сковороді розігрійте рослинну олію. Додайте цибулю і смажте її до прозорості. Потім додайте моркву і часник. Продовжуйте смажити ще 5-7 хвилин, поки овочі не стануть м’якими і ароматними.

Як приготувати ароматний, сирний суп-пюре з грінками
Як приготувати ароматний, сирний суп-пюре з грінками

У великій каструлі закип’ятіть курячий бульйон. Додайте нарізану картоплю і варіть на середньому вогні приблизно 15 хвилин, поки картопля не стане м’якою. Додайте обсмажені овочі в каструлю з бульйоном і варіть ще 5-10 хвилин, щоб усі інгредієнти добре змішалися.

Після того, як овочі зваряться, зніміть каструлю з вогню. Додайте плавлений сир і ретельно перемішайте, щоб він повністю розчинився в супі.

Використовуючи блендер, перетворіть суп на однорідне пюре. Якщо у вас немає блендера, можна скористатися товкачиком для картоплі, але в такому випадку суп буде менш кремовим.

Поверніть каструлю на слабкий вогонь і додайте вершкове масло. Дочекайтеся, поки масло повністю розтане, і ще раз перемішайте суп. Додайте сіль і чорний перець за смаком.

Смачний сирний суп-пюре на обід
Смачний сирний суп-пюре на обід

Поки суп доводиться до готовності, приготуйте сухарики. Наріжте хліб кубиками. На сковороду додайте трохи рослинної олії або вершкового масла і обсмажте хліб до золотистої скоринки. Також можна запекти хліб у духовці при температурі 180 градусів протягом 10-15 хвилин.

Розлийте готовий сирний суп-пюре по тарілках. Посипте зверху дрібно нарізаною петрушкою або кропом. Додайте приготовлені сухарики безпосередньо перед подачею, щоб вони залишалися хрусткими.

Популярне

Схожі статті

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?

Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.

Не лише Світлана Білоножко: Народні артисти України, про яких забувають – Янченко, Пекун, Бучинська та інші

В Україні достатньо Народних артистів, про яких чув кожен пересічний. Втім, у сьогоднішній статті пропонуємо поговорити про тих митців, які не так часто бувають на слуху.