Українська письменниця Оксана Забужко та ще четверо киян отримали звання “Почесний громадянин Києва”

13 червня у КМДА прийняли рішення надати звання "Почесний громадянин Києва" п'ятьом видатним киянам, які зробили вагомий внесок у культуру столиці.

13 червня у КМДА прийняли рішення надати звання “Почесний громадянин Києва” п’ятьом видатним киянам, які зробили вагомий внесок у культуру столиці.

Хто з громадських діячів отримав звання “Почесного громадянина Києва”?

Оксана Забужко – українська письменниця, поетеса, викладачка та політична активістка. Вона зробила внесок у культурний розвиток нашої столиці, видатні досягнення у розвитку культури та мистецтва. Також Забужко зробила свій вагомий внесок у міжнародному плані – покращення авторитету Києва закордоном. За версією Бі-Бі-Сі Забужко потрапила у список 100 жінок 2023 року. Вона є лауреаткою Шевченківської премії – найвища нагорода на державному рівні за внесок у розвиток культури, яку громадська діячка отримала у 2019 році. Також Забужко отримала нагороди Золотий письменник України та Орден княгині Ольги.

Анатолій Солов’яненко – український співак, народний артист та громадський діяч, який зробив вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва у столиці України, за видатні досягнення у розвитку цих сфер і також за великий внесок у зміцненні авторитету столиці закордоном. Раніше йому було призначено нагороди: Герой України, Почесна відзнака Президента України, Шевченківська премія у галузі літератури, журналістики, мистецтва та архітектури.

Віктор Вергунов – історик природознавства, вчений-аграрій, який є заслуженим працівником сільського господарства в Україні. Він зробив особистий великий внесок у соціально-економічному розвитку столиці, має видатні досягнення у сфері науки. Також зробив внесок у міжнародному плані в покращенні авторитету України закордоном. Віктор має наукові ступені як Доктор сількогосподарських наук та Доктор історичних наук.

П'яти видатним киянам надали звання «Почесного громадянина Києва»
П’яти видатним киянам надали звання Почесного громадянина Києва

Олександр Злотник – народний артист України, композитор, з 2009 року ректор Київської муніципальної академії музики. Він вніс у культурний розвиток столиці у сферах збагачення культурної спадщини, досягнення у розвитку освіти. Завдяки йому Київ покращив свій авторитет та зміцнив повагу на міжнародному рівні.

Микола Левтік – заслужений працівник освіти України, який зараз обіймає посаду директора ліцею у Києві. Він надав вагомий внесок у сфері соціально-економічного розвитку столиці, за високі досягнення у сфері освіти та громадську позицію.

П'яти видатним киянам надали звання «Почесного громадянина Києва»
П’яти видатним киянам надали звання Почесного громадянина Києва

Популярне

Схожі статті

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.

Можу їсти цей пиріг з варенням хоть щодня! Рецепт простіший за шарлотку, а смак в рази кращий

Пиріг з варенням за цим рецептом виходить ніжним, м'яким і буквально тане у роті. Готується він дуже швидко, просто і з доступних та бюджетних продуктів.