facebook

Коли вдома є картопля та 1 яйце, готую ці пухкі пиріжки на сковороді: рецепт бабусі з села. Ділюсь секретом

Якщо у вас є картопля, 1 яйце і трішки борошна, приготуйте ці нереально пухкі пиріжки на сковороді. Рецепт дуже простий, а смак пончиків дуже ніжний.

Пиріжки, звісно, не найкорисніша страва, але дуже смачна. Інколи себе та своїх рідних можна побалувати цим смаколиком. Тим більше, що для приготування смачних пиріжків не потрібно мати дорогі продукти, чи якісь особливі вміння.

До вашої уваги рецепт простих, але дуже смачних картопляних пончиків-пиріжків на сковороді. Вони виходять дуже пухкі, пористі і ніжні.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 300 г;
  • відвар з картоплі – 200 мл;
  • сіль – 1 ч.л без гірки;
  • цукор – 1 ч.л;
  • сухі дріжджі – 7 г;
  • борошно – 450 г;
  • рослинна олія – 1 ст.л;
  • яйця – 1 шт;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Картоплю відварюємо до готовності у воді без солі. Відвар зливаємо і охолоджуємо до теплого стану (200 мл), а саму картоплю переминаємо до стану пюре.

Коли пюре з картоплі буде ледь теплим, додаємо до нього сіль, яйце і добре перемішуємо. Далі до цієї маси додаємо цукор, сухі дріжджі і заливаємо все теплим картопляним відваром і ретельно перемішуємо. Далі до картопляної маси додаємо порційно просіяне борошно, замішуємо тісто спочатку у мисці, а потім на столі.

Рецепт пухких картопляних пиріжків на сковороді
Рецепт пухких картопляних пиріжків на сковороді

Коли тісто вбере все борошно, воно має бути трішки липким. Змащуємо руки рослинною олією і продовжуємо вимішувати тісто ще кілька хвилин. Готове тісто виходить дуже м’яким і “живим”.

Перекладаємо тісто у миску, накриваємо рущником і залишаємо у теплому місці на 40 хвилин.

Стіл змащуємо рослинною олією, викладаємо тісто і добре його обминаємо. Ділимо тісто на 12 рівних частин. Змащуємо руки олією і кожен шматочок тіста підкачуємо у кульку. Накриваємо “колобочки” рушником і залишаємо підійти на 5-7 хвилин.

Рецепт пухких картопляних пиріжків на сковороді
Рецепт пухких картопляних пиріжків на сковороді

Розігріваємо велику кількість рослинної олії. Коли олія добре розігрілася, робимо невеликий вогонь і викладаємо пиріжечки.

Рецепт пухких картопляних пиріжків на сковороді
Рецепт пухких картопляних пиріжків на сковороді

Смажимо пиріжки з двох сторін до золотистості.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.