Ніжна скумбрія у духовці всього за 30 хвилин: цей спосіб приготування став відкриттям навіть для свекрухи

Скумбрія - улюблена риба в Україні, яка має тисячі рецептів: смаження, консервування, випікання. Сьогодні ми хочемо приготувати цю рибу по-новому, вона буде ніжною та просто танути у роті!

Сьогодні ми приготуємо смачну скумбрію у духовці, яка стане у вас головною зіркою на святковому застіллі. Риба виходить неймовірно ніжна, смачна, яка танить у роті. Простий та швидкий рецепт з нестандартною подачею.

Інгредієнти:

  • 1 шт скумбрії
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • На смак чорний мелений перець
  • На смак мелений коріандр
  • 0.5 ч.л. копченої паприки
  • 0.5 ч.л. сушеного часнику
  • 1 ст.л. рослинної олії

Спосіб приготування:

Беремо одну свіжоморожену скумбрію та відрізаємо їй голову, підрізаємо плавці, щоб вони нам не заважали. Робимо надріз вздовж по хребту до ребер. З іншої сторони від хребта робимо такий самий надріз, щоб позбутися великої кістки. Також не забуваємо відрізати хвіст. Відрізаємо хребет та маємо рибу з двох частин.

Прибираємо всі внутрішності та усю чорну плівку. Також потрібно передивитись чи не залишилось кісток всередині риби. Ми отримали розрізану скумбрію у формі метелика.

Промиваємо рибу та видаляємо всі плавці, які у неї є. Тепер робимо красиву нарізку.

Перегортаємо зворотною стороною, лускою до гори та знаходимо середину по центральній осі. Розрізаємо рибу на шматочки не доходячи до середини. Шматочки приблизно можуть бути 2 см товщиною. Також це можна зробити за допомогою кухонних ножиць.

Перекладаємо розрізану рибу на пергамент та розгортаємо кожний шматочок м’ясом до верху.

Рецепт приготування ніжної скумбрії у духовці. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування ніжної скумбрії у духовці. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Для маринаду беремо 2 столові ложки соєвого соусу, додаємо чорний молотий перець та молотий коріандр по смаку, 0.5 чайної ложки копченої паприки та 0.5 чайної ложки сушеного часнику. Додаємо 1 столову ложку рослинної олії. Все ретельно перемішуємо.

Беремо кухонний пензлик та змащуємо скумбрію нашим маринадом. Залишаємо рибу хвилин на 15 при кімнатній температурі, щоб вона промаринувалась.

Випікаємо 15-18 хвилин при температурі 180 градусів при верхньому та нижньому нагріві.

Отримуємо рибу з неперевершеним смаком та ароматом. Перекладаємо рибу на блюдо для подачі. Скумбрія просто танить у роті, обов’язково спробуйте та пригощайте своїх гостей цією смакотою. Смачного!

Рецепт приготування ніжної скумбрії у духовці. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування ніжної скумбрії у духовці. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.