facebook

Не встигаю подавати на стіл: ніжний печінковий паштет, який з магазинним і поряд не стояв. Чоловік обожнює

Цей рецепт ніжного печінкового паштету обов'язково стане вашим улюбленим. Простий у приготуванні, він приємно здивує вас своєю текстурою та багатим смаком.

Печінковий паштет — це вишукана страва, яка може стати чудовою закускою на будь-якому столі. Його ніжна текстура та насичений смак завжди залишають незабутні враження. Пропонуємо вам рецепт, який зробить процес приготування цієї страви легким і приємним.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка — 500 гр
  • Цибуля — 1 шт
  • Морква — 1 шт
  • Рослинна олія для смаження
  • Вершки (20%) — 150-200 мл
  • Вершкове масло — 100 гр
  • Сіль, чорний перець — за смаком

Приготування:

Курячу печінку ретельно промийте під холодною водою, видаліть плівки та зайвий жир. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці.

Рецепт печінкового паштету
Рецепт печінкового паштету

Розігрійте на сковороді трохи рослинної олії. Додайте нарізану цибулю і смажте на середньому вогні до прозорості, близько 5 хвилин. Додайте терту моркву до цибулі і продовжуйте смажити ще 5-7 хвилин, поки морква не стане м’якою.

До обсмажених овочів додайте курячу печінку. Смажте все разом на середньому вогні близько 10-15 хвилин, поки печінка не змінить колір і стане повністю готовою. Після цього зніміть сковороду з вогню і дайте суміші трохи охолонути.

Перекладіть охолоджену суміш овочів і печінки у чашу блендера. Додайте вершкове масло (розрізане на невеликі шматочки) та вершки. Збийте все до однорідної маси, поступово додаючи сіль і чорний перець за смаком. Ви можете регулювати кількість вершків, щоб досягти бажаної консистенції паштету.

Як приготувати смачний паштет з курячої печінки
Як приготувати смачний паштет з курячої печінки

Щоб текстура була ніжною та схожою на крем, потрібно додати більше вершків. Спочатку маса буде здаватися рідкою, але після охолодження паштет застигне і буде легко намазуватися на бутерброди.

Перекладіть готовий паштет у відповідний контейнер або форму. Розрівняйте поверхню паштету і накрийте харчовою плівкою або кришкою. Помістіть паштет у холодильник мінімум на 2-3 години, але краще на ніч, щоб він охолов і загустів.

Печінковий паштет подавайте охолодженим з тостами, свіжим хлібом чи крекерами. Він чудово поєднується з маринованими огірками, квашеними овочами або свіжими травами.

Популярне

Схожі статті

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.