Спробувала на ювілеї свекрухи малосольні кабачки в пакеті й одразу попросила собі рецепт: нереально смачні

Щойно молоденьких кабачків стає багатенько, можна готувати малосольні овочі. Все робиться дуже просто. Кабачки зі спеціями складаються у пакет і настоюються кілька годин у холодильнику.

Вам знадобиться:

  • 1 кг молодих кабачків;
  • 1 ст.лож. солі;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 0,5 ч.лож. чорного меленого перцю;
  • 5 зубців часнику;
  • 0,5 лимона;
  • 1 невеликий пучок петрушки.
Малосольні кабачки з петрушкою та часником у пакеті

Приготувати малосольні кабачки в пакеті зовсім нескладно. Молоденькі овочі ретельно вимийте, обріжте хвостики. Наріжте кружальцями. Якщо плоди надто маленькі, ріжте під кутом навскоси.

Малосольні кабачки з петрушкою та часником у пакеті

Перекладіть нарізані кабачки в цупкий поліетиленовий пакет. Петрушку вимийте, струсніть краплі води. Дрібно поріжте ножем. Додайте зелень у пакет до кабачків. Якщо любите дуже гостреньке, можете взяти не 5, а 6 зубців часнику. Позбавте їх шкуринки. Пропустіть крізь прес. Додайте у пакет.

Малосольні кабачки з петрушкою та часником у пакеті

Всипте до овочів сіль, цукор, чорний перець. За бажанням, можете додати інші улюблені спеції чи ароматні трави. Вимийте лимон, розріжте навпіл. Вичавіть із половинки сік. Влийте його у пакет.

Малосольні кабачки з петрушкою та часником у пакеті

Щільно зав’яжіть пакет і гарненько струсніть, щоб зелень та спеції перемішалися з кабачками рівномірно. Покладіть пакет до холодильника й витримайте 6 годин. Кожні 2 години треба діставати та струшувати, потім повертайте назад.

Малосольні кабачки з петрушкою та часником у пакеті

Більше нічого робити не потрібно. Малосольні кабачки в пакеті готові. Просто діставайте, перекладайте на тарілку й подавайте до столу на сніданок, обід чи вечерю. Кращої закуски влітку годі й шукати.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.