facebook

Оладки, наче пончики: готую без дріжджів. Виходять смачними та пухкими, а з цим соусом і зовсім “ульот”!

Оладки на кефірі виходять надзвичайно смачними, пухкими й ніжними. А медово-вершковий соус додає їм особливого смаку, перетворюючи звичну страву на справжній кулінарний шедевр.

Оладки — це традиційна страва, яка знайома багатьом з дитинства. Вони можуть бути як солодкими, так і солоними, подаються на сніданок, обід або вечерю. Однак сьогодні ми поділимося рецептом, який дозволить зробити оладки, що на смак нагадують пончики, але без використання дріжджів. Секрет їхньої пухкості — у кефірі. А для того, щоб вони стали ще смачнішими, ми приготуємо чудовий соус з меду та вершкового масла.

Інгредієнти для оладків

  • 1 стакан кефіру
  • 1 яйце
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 чайна ложка соди
  • 1,5 склянки борошна
  • дрібка солі
  • олія для смаження

Інгредієнти для соусу

  • 2 столові ложки меду
  • 2 столові ложки вершкового масла

Приготування

Важливе зауваження! Всі продукти перед початком приготування повинні буди теплими або хоча б кімнатної температури.

Отже, спочатку потрібно змішати кефір з содою. Це робиться для того, щоб сода погасилася, і тісто стало пухким. Кефір з содою потрібно залишити на 5-10 хвилин.

У великій мисці збийте яйце з цукром і дрібкою солі. Додайте кефір з содою і добре перемішайте, а тоді поступово додавайте борошно, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Тісто має бути густим, але текучим.

Далі розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Викладайте тісто столовою ложкою, формуючи оладки. Смажте з обох боків до золотистого кольору.

Оладки без дріжджів

Після смаження викладіть оладки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Тепер приготуйте соус. Для цього розтопіть вершкове масло на невеликому вогні, щоб воно не почало кипіти, після чого покладіть  туди мед і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Популярне

Схожі статті

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.