Рецепти заготівлі чорної смородини на зиму, які об’єднує простота приготування: перетерта з цукром та желе

Заготівля чорної смородини на зиму — це чудовий спосіб зберегти смак і користь літа. Перетерта смородина з цукром і желе без желатину — це прості рецепти, які не вимагають багато часу та зусиль.

Чорна смородина – це справжній скарб літнього саду. Її яскравий смак і багатий вітамінний склад роблять її чудовим інгредієнтом для зимових заготівель. Сьогодні ми поділимося двома простими рецептами заготівлі чорної смородини на зиму: перетерта з цукром та желе без желатину.

Перетерта чорна смородина з цукром

Інгредієнти:

1 кг чорної смородини

1,5 кг цукру

Спосіб приготування:

  • Ретельно промийте чорну смородину, видаліть плодоніжки та листочки. Дайте ягодам висохнути або обсушіть їх на рушнику.
  • Подрібніть смородину за допомогою м’ясорубки, блендера або товкача. Змішайте перетерту масу з цукром до повного розчинення.
  • Розкладіть готову суміш у стерилізовані банки, закрийте щільними кришками й зберігайте в холодильнику або прохолодному місці.

Желе з чорної смородини без желатину

Желе з чорної смородини без желатину

Цей рецепт дозволяє отримати смачне желе, яке застигатиме завдяки природному пектину, що міститься у смородині.

Інгредієнти:

1 кг чорної смородини

500 г цукру

200 мл води

Спосіб приготування:

  • Промийте смородину, видаліть всі зайві частинки та дайте ягодам обсохнути.
  • Викладіть ягоди в каструлю, додайте воду і доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні, поки ягоди не розм’якшаться. Процідіть масу через марлю або дрібне сито, добре відтискаючи сік.
  • Додайте цукор до отриманого соку, перемішайте і знову доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні, поки маса не почне загусати, приблизно 15-20 хвилин.
  • Розлийте гаряче желе у стерилізовані банки, закрийте кришками та залиште до повного охолодження.

Поради:

Щоб перевірити готовність желе, крапніть трохи гарячої маси на холодну тарілку: якщо крапля не розтікається, желе готове.

Популярне

Схожі статті

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.

Всі ми родом з дитинства: як виглядали зірки у безтурботні шкільні роки — Монатік, Полякова, Надя Дорофєєва

У кожного з цих зірок дитинство було різним, та всі несуть із собою мрії, які з'являлися саме в ту пору. І сьогодні цікаво озирнутися на їх минуле та побачити, як тодішні амбіції втілилися в життя.

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?