Готую смачну та ароматну вечерю з м’яса та літніх овочів: все склала у каструлю і забула на 2 години

Цей рецепт — справжній порятунок для тих, хто бажає приготувати смачну і поживну вечерю без зайвих зусиль. Усі інгредієнти гармонійно поєднуються, створюючи багатий смаковий букет.

Сьогодні ми поділимося рецептом легкої у приготуванні, але надзвичайно смачної вечері з яловичини та літніх овочів.

Інгредієнти

  • 500 г яловичини
  • 2 баклажани
  • 2 болгарських перці
  • 2 моркви
  • 4-5 томатів
  • 6-8 молодих картоплин
  • 2 цибулини
  • 1 голівка часнику
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Сіль, перець на смак
  • Свіжа зелень (петрушка, кріп, базилік) за бажанням

Приготування

Вечеря з м’яса та літніх овочів: все склала у каструлю і забула на 2 години

Наріжте м’ясо на кубики середнього розміру. Якщо у вас є трохи часу, можна замаринувати яловичину з сіллю, перцем і оливковою олією на 30 хвилин для покращення смаку.

Баклажани поріжте кубиками, посипте сіллю і залиште на 15-20 хвилин, щоб вони випустили гіркоту. Потім промийте та обсушіть паперовим рушником. Так само наріжте й томати.

Відчистьте болгарський перець від насіння і наріжте соломкою або кубиками, а моркву поріжте кружальцями або півкільцями, залежно від розміру.

Молоді картоплини можна залишити цілими, якщо вони невеликого розміру, або нарізати на половинки чи четвертинки.

Цибулю наріжте півкільцями, часник можна або почистити і дрібно порубати або залишити цілою голівкою у лушпинні для більш делікатного аромату.

Приготування

Нагрійте оливкову олію в глибокій каструлі на середньому вогні й обсмажте яловичину до золотистого кольору з усіх боків.

Додайте до м’яса цибулю і моркву, баклажани, болгарський перець, томати, картоплю і часник. Перемішайте все разом, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.

Приправте сіллю, перцем і всипте будь-які інші спеції на смак. Можна влити трохи води або бульйону, щоб страва була більш соковитою.

Після цього накрийте каструлю кришкою, зменште вогонь до мінімуму і залиште тушкуватися на 2 години. Періодично можна перевіряти страву і помішувати, але загалом вона не потребує постійної уваги.

Перед подачею посипте страву свіжою зеленню.

Популярне

Схожі статті

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?

Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.

Не лише Світлана Білоножко: Народні артисти України, про яких забувають – Янченко, Пекун, Бучинська та інші

В Україні достатньо Народних артистів, про яких чув кожен пересічний. Втім, у сьогоднішній статті пропонуємо поговорити про тих митців, які не так часто бувають на слуху.