Абрикоси пішли, не проґавте шанс і закрийте їх на зиму у сиропі: простий, швидкий та бюджетний рецепт

Літо — це час, коли природа дарує нам безліч соковитих і смачних фруктів. Серед них абрикоси займають особливе місце. Їх ніжний смак і аромат асоціюються з теплом і сонячними днями.

Але як зберегти цей смак на довгу зиму? Пропонуємо вам простий, швидкий та бюджетний рецепт абрикосів у сиропі, який дозволить насолоджуватися їхніми соковитими плодами навіть у холодні зимові дні.

Інгредієнти

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 500 г
  • Вода – 1 л
  • Лимонна кислота – 1 чайна ложка (або сік половини лимона)

Приготування

Абрикоси в сиропі на зиму

Спочатку підготуйте фрукти. Ретельно промийте абрикоси під проточною водою, а потім розріжте кожен плід навпіл і видаліть кісточку. Якщо бажаєте, можна залишити абрикоси цілими, лише зробивши надрізи.

Заздалегідь підготуйте банки для консервації, ретельно їх промивши та простерилізувавши.

Приготуйте сироп. Для цього у великій каструлі змішайте воду і цукор. Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився, а після того додайте лимонну кислоту або сік лимона, щоб сироп не зацукрився, а абрикоси зберегли яскравий колір.

Тепер настав час бланшування фруктів.

Помістіть підготовлені абрикоси у киплячий сироп на 3-4 хвилини. Це допоможе зберегти їх форму й аромат.

Далі обережно вийміть плоди з сиропу за допомогою шумівки та розкладіть по стерилізованих банках, після чого залийте їх гарячим сиропом до самого верху, щоб у банках не залишилося повітря.

Нарешті закрийте банки стерилізованими кришками. Переверніть банки догори дном і накрийте рушником до повного охолодження. Це створить вакуум і забезпечить герметичність.

Зберігайте консервацію з абрикосами у прохолодному, темному місці. Вони готові до вживання вже через кілька тижнів, але можуть зберігатися до року.

Популярне

Схожі статті

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?

Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.

Не лише Світлана Білоножко: Народні артисти України, про яких забувають – Янченко, Пекун, Бучинська та інші

В Україні достатньо Народних артистів, про яких чув кожен пересічний. Втім, у сьогоднішній статті пропонуємо поговорити про тих митців, які не так часто бувають на слуху.