Чоловік просить готувати таку вечерю частіше, бо дуже любить кабачки: шикарна кабачкова запіканка на 3 яйця

Головна "фішка" цієї кабачкової запіканки у тому, що вона неймовірно корисна. Розповідаємо, як приготувати цю страву легко та дуже просто, за лічені хвилини.

Готувати таку кабачкову запіканку дуже просто – все склали у форму та забули. У результаті страва виходить соковитою, смачною та корисною. Для такої запіканки можна використовувати і молоді, і старі кабачки.

Рецепт кабачкової запіканки

Для приготування вам знадобиться: 3 кабачки, 200 грамів сиру твердих сортів, 3 яйця, дві ложки сметани, 4 зубчики часнику, 4 помідори, пучок кропу, сіль і перець на смак, трішки вершкового масла для змащування форми.

Спершу потрібно натерти кабачки на великій тертці. Старі кабачки попередньо потрібно очистити від шкірки та видалити з них насіння. Після цього треба посипати овочі сіллю та залишити на 15 хвилин, аби видалити зайвий сік.

Кулінари розповіли, як швидко та просто приготувати смачну кабачкову запіканку
Кулінари розповіли, як швидко та просто приготувати смачну кабачкову запіканку

Тим часом приготуйте заливу. Для цього розбийте в місткість яйця та додайте до них сметану, перець і сіль. Після цього видавіть часник і добре все перемішайте. Далі натріть на великій тертці сир і подрібніть ножем кріп. Наріжте помідори відносно дрібними шматочками.

Тепер знову берімося до кабачків. Позбудьтесь від зайвого соку, який виділився після взаємодії овочів із сіллю. Після цього додайте половину тертого сиру, а також додайте у місткість з тертими кабачками приготовану заливку. Перемішайте отриману суміш.

Кулінари розповіли, як швидко та просто приготувати смачну кабачкову запіканку
Кулінари розповіли, як швидко та просто приготувати смачну кабачкову запіканку

Візьміть форму, в якій будете готувати запіканку та змастіть її м’яким вершковим маслом, яке повинне розтанути при кімнатній температурі. Перекладіть туди масу з кабачків і розрівняйте, а зверху, за бажання, викладіть додаткові помідори для декору. Посипте ще невеликою кількість сиру та випікайте у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Сумно, аж за край: 77-річна Софія Ротару, її син та онук люблять Україну здалека та спілкуються російською

Протягом десятиліть Ротару отримувала народну любов та найвищі нагороди, включно зі званням Героя України. Втім, попри її величезний внесок в українську естраду, ставлення до неї неоднозначне.

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.