Повітряний шоколадний рулет з вишнею: нам потрібен лише цукор, 3 яйця та жменька борошна – все дуже просто

Простий та легкий рецепт приготування повітряного шоколадного рулету з вишнею. Поєднання солодкого шоколаду з кисленькою вишнею – незабутні враження.

Інгредієнти:

  • 75 г борошна
  • 15 г какао
  • 90 г цукру
  • 3 шт великих яєць
  • Дрібка солі
  • ¼ ч.л. розпушувачу
  • 300 г вишні
  • 1-3 ст.л. цукру (за смаком)
  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 2 ст.л. води (щоб розчинити крохмаль)
  • 200-250 г сметани
  • Цукрова пудра за смаком

Спосіб приготування:

Приготування бісквіта. Беремо три крупних яйця та додаємо до них дрібку солі. Збиваємо яйця у міксері та по трохи додаємо 90 грамів цукру. Збиваємо до щільної та пухкої маси – 10-12 хвилин.

Беремо місткість та змішуємо 75 г борошна та змішуємо з 15 грамами цукру. Щоб не було комочків, користуємось сітом – борошно та какао мають бути просіяними. У цю масу додаємо розпушувач – ¼ чайної ложки.

Тепер нам потрібно просіяти цю суміш у яйця – ділимо муку на три частини. Обережно перемішуємо все силіконовою лопаткою. Робимо все обережно, щоб залишити повітряність тіста. Довго мішати не потрібно, лише щоб інгредієнти об’єднались.

Коли все борошно просіяне та вмішане, готуємо пергамент на противені та обережно виливаємо нашу масу на нього. Лопаткою потрібно розрівняти по всьому пергаменту.

Випікаємо корж 10 хвилин при температурі 180 градусів. Нам потрібно недовго тримати його у духовці, тому що нам потрібно буде його загортати.

Готовність коржа перевіряємо зубочисткою – протикаємо, вона має бути повністю сухою.

Підрізаємо краї нашого коржику, щоб вони були рівні та красиві. Не прибираючи його з пергаменту, обережно згортаємо його як рулет. У такому вигляді залишаємо наш майбутній рулет до поки він не охолоне.

Рецепт приготування шоколадного рулету з вишнею
Рецепт приготування шоколадного рулету з вишнею. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Готуємо вишневий компоте (начинка). Якщо у вас є варення – можете використати його.

Беремо 300 грамів розмороженої вишні без кісточок та викладаємо у місткість. Додаємо цукор за смаком 1-3 столової ложки.

Ставимо вишню на вогонь та варимо, поки розчиниться цукор.

Для загущення нашого компоте додаємо крохмаль – краще додавати кукурудзяний замість картопляного, він краще підходить до десерту. Його не можна додавати до гарячої вишні, додаємо або до холодної, або розчиняємо у воді (2 столові ложки). У рецепті йде заморожена вишня, тому додаємо до холодної крохмаль – 1 столову ложку.

Варимо вишню декілька хвилин – щоб крохмаль заварився і потім знімаємо з плити.

Готуємо сметанний крем. Беремо жирну сметану (200-250 грамів) та додаємо до неї цукрову пудру за смаком. Ретельно перемішуємо і наш крем готовий.

Розкриваємо наш корж та покриваємо його зверху пергаментом (або рушником) і перегортаємо на зворотну сторону. Прибираємо пергамент, на якому випікали. Та знову перегортаємо так само.

Викладаємо сметанковий крем на весь периметр коржику. Тепер зверху додаємо вишню. Краї залишаємо вільними на пару см, щоб ми змогли звернути рулет.

Тепер обережно зворачуємо його та отримуємо дуже соковитий та смачний десерт до чаю. Тепер ми закручуємо його ще раз у пергамент та даємо охолонути в холодильнику на одну годину.

Нехай смакує!

Рецепт приготування шоколадного рулету з вишнею
Рецепт приготування шоколадного рулету з вишнею. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Сумно, аж за край: 77-річна Софія Ротару, її син та онук люблять Україну здалека та спілкуються російською

Протягом десятиліть Ротару отримувала народну любов та найвищі нагороди, включно зі званням Героя України. Втім, попри її величезний внесок в українську естраду, ставлення до неї неоднозначне.

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.