Що сталось з ялтинським готелем української співачки Софії Ротару: фешенебельна Вілла Софія (ФОТО)

Нові подробиці: що з ялтинським маєтком на узбережжі південного Криму, який належить українській співачці Софії Ротару. Що сталося з віллою за 10 років?

Українська народна артистка 76-річна Софія Ротару, яка родом з Молдови, все життя провела в Україні. Позиція співачки щодо війни чітка та зрозуміла – жінка проти всього та росія для неї ворог. Проте після 2014 року вона мала виступи у наших сусідів. На початку повномасштабного вторгнення – залишалась в Україні та у своєму блозі регулярно писала пости в знак підтримки.

А потім співачка зникла з соцмереж та вже певний час не з’являється на публіці. Ходили чутки, що Ротару все ж таки покинула країну та виїхала закордон, але її сестра Ауріка у своєму інтерв’ю відповіла на ці питання: вона нікуди не виїжджала, вона в Україні:

“Соня під Києвом – у своєму будинку. Син Руслан – із нею”.

Співачка у 1996 році придбала в Криму триповерховий особняк 19 ст. на аукціоні – у самісінькому серці півострова – в Ялті, на центральній набережній. Дім має назву “Вілла Софія”. За 10 останніх років співачка жодного разу не з’явилась у Ялті. Проте, не одразу після подій 2014-го було покладено око на цей особняк. Вже після 2022 року, коли співачка показала свою позицію та підтримала Україну. “Місцева влада” пропонувала позбавити Ротару звання Почесного громадянина Ялти.

Софія Ротару розповіла, що сталось з її ялтинським готелем
Софія Ротару розповіла, що сталось з її ялтинським готелем

Перші спроби забрати маєток були вже якраз після 2022 року, росіяни хотіли в ньому створити РАЦС, але не вийшло. Як вони зазначають, потрібно помститись артистці за її позицію.

Тепер сусіди хочуть “націоналізувати”, як вони це називають, дім, під свою власність. У кінці минулого року розповзлись перші чутки, що вони хочуть перетворити “Віллу Софія” у санаторій. Про це повідомила громадська організація “Ветерани росії”. Вони вже подали документи до генпрокуратури щодо вилучення майна і тепер бажають перетворити особняк на шпиталь.

Співачка та її сім’я, поки що цю ситуацію ніяк не коментує.

Популярне

Схожі статті

Померлих акторів серіалів “Бідна Настя” і “Солдати” стало на 1 більше: від чого помер Роман Мадянов

Відомий російський актор Роман Мадянов відійшов у вічність. Що відомо про причини такої події та яким було його життя і професійна акторська діяльність?

2 в одному: простота та елегантність. Так смачно курячу грудку не приготують і в ресторані. А ви зможете!

Іноді здається, що смачну страву можна скуштувати лише в ресторані, але цей рецепт курячої грудки доведе вам зворотне. Простота й елегантність, робить страву справжньою знахідкою для домашньої кухні.

Де зараз актори серіалу “Леся+Рома”: Ірма Вітовська рвалась на передову, чого не скажеш про Дмитра Лаленкова

Ще не забуті часи, коли комедійний серіал "Леся + Рома" збирав перед екранами величезну кількість глядачів. Відтоді минуло багато подій, що вплинули на долі акторів, які зіграли головні ролі.