Рецепт мого малинового пирога з пісочного тіста просять усі подруги: завжди хочеться ще один шматочок

Улітку теж хочеться почаювати. Але треба робити ставку на сезон. Тож готуватимемо тарт зі свіжою малиною. Готується цей фруктовий пиріг дуже просто, тож чаювання перетвориться на насолоду.

Вам знадобиться:

  • 200 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 дрібка солі.

Для начинки:

  • 300 г малини;
  • 100 г цукру;
  • 1 ст.лож. крохмалю;
  • 2 ст.лож. води.

Для прикраси:

  • 250 г малини.
Малиновий пиріг на пісочному тісті

Приготування пісочного пирога з малиною почнемо з тіста. Просійте борошно. Додайте до нього цукор та дрібку солі. Вершкове масло дістаньте з холодильника, наріжте на кубики й ввітріть у суху суміш. Має вийти крихта.

Масло не повинно розтанути, тож замішуйте тісто дуже швидко. Бажано робити це в холодному приміщенні. Вбийте яйце та замісіть тісто нашвидкуруч. Якщо воно видається вам занадто сухим, розбавте 1-2 ложками холодної води.

Малиновий пиріг на пісочному тісті

Сформуйте ковбик, обгорніть його харчовою плівкою та відправте до холодильника на 30 хвилин. Духовку увімкніть, щоб розігрілася до 180 градусів. Охолоджене тісто дістаньте, присипте борошном і розкачайте скалкою.

Малиновий пиріг на пісочному тісті

Акуратно перекладіть у форму діаметром близько 23 см. Сформуйте бортики. Наколіть дно у багатьох місцях виделкою. Постеліть зверху пергамент і викладіть якийсь вантаж, наприклад, рис чи квасолю.

Поставте у духовку. За 15 хвилин дістаньте. Зніміть вантаж і випікайте ще 10 хвилин. Корж має набути золотавого відтінку. Залиште його, щоб прохолонув. Самі ж тим часом беріться до начинки.

Малиновий пиріг на пісочному тісті

Малину, призначену для пюре, перебийте блендером. Після цього пропустіть крізь сито. Перекладіть пюре в каструльку. Додайте цукор та крохмаль, який попередньо розчиніть у воді.

Коли суміш закипить, варіть на середньому вогні, постійно помішуючи. Малинове пюре має загуснути. Після цього зніміть із вогню і дайте прохолонути. Холодною начинкою заповніть корж. Зверху розкладіть свіжі ягоди малини. Поставте малиновий пиріг до холодильника на пів години. Лише потім подавайте до чаю, нарізавши на порції.

Популярне

Схожі статті

Померлих акторів серіалів “Бідна Настя” і “Солдати” стало на 1 більше: від чого помер Роман Мадянов

Відомий російський актор Роман Мадянов відійшов у вічність. Що відомо про причини такої події та яким було його життя і професійна акторська діяльність?

2 в одному: простота та елегантність. Так смачно курячу грудку не приготують і в ресторані. А ви зможете!

Іноді здається, що смачну страву можна скуштувати лише в ресторані, але цей рецепт курячої грудки доведе вам зворотне. Простота й елегантність, робить страву справжньою знахідкою для домашньої кухні.

Де зараз актори серіалу “Леся+Рома”: Ірма Вітовська рвалась на передову, чого не скажеш про Дмитра Лаленкова

Ще не забуті часи, коли комедійний серіал "Леся + Рома" збирав перед екранами величезну кількість глядачів. Відтоді минуло багато подій, що вплинули на долі акторів, які зіграли головні ролі.