facebook

Коли запікаю кабачкові човники з сиром, то чоловік ледь язик не ковтає: про м’ясо забуває, настільки смачно

Кабачкові човники за цим рецептом виходять дуже соковитими з апетитною сирною скоринкою. Навіть м'ясоїди високо оцінять цю страву, а що вже говорити про любителів овочів. Спробуйте!

Вам знадобиться:

  • 2 кабачки;
  • 150 г кисломолочного сиру;
  • 1 яйце;
  • 50 г твердого сиру;
  • 15 г кропу;
  • 3 зубці часнику;
  • 0,2 ч.лож. солі;
  • 1 ст.лож. олії.
Кабачкові човники з 2 видами сиру

Кабачки для запікання з сиром беріть молоденькі, щоб не були перестиглими й не мали великого насіння. Ретельно вимийте, а коли просохнуть, розріжте навпіл уздовж. З кожної половинки ложкою виберіть м’якуш. Вийдуть човники.

Для начинки змішайте у мисочці кисломолочний сир з вимитим та подрібненим кропом. Вбийте у масу яйце. Додайте обчищені та пропущені крізь прес зубці часнику. Трішки присоліть масу й ретельно розімніть.

Кабачкові човники з 2 видами сиру

Сир добре підходить із 9% жирності. Якщо у вас інший, то нічого страшного. Спробуєте й надалі визначите, як для вас краще. Замість кропу можете скористатися петрушкою чи будь-якою іншою зеленню, яка вам до вподоби. Якщо зможете використати домашнє яйце, то страва у підсумку матиме більш привабливий вигляд.

Кабачкові човники з 2 видами сиру

Наповніть кабачкові човники сирною начинкою, заповнюючи всі пустоти. Твердий сир натріть на тертушці з великими отворами. Присипте кожен човник зверху. За необхідності можете замінити твердий бринзою чи сулугуні. Вийде теж непогано.

Кабачкові човники з 2 видами сиру

Форму вистеліть пергаментом, оскільки під час випікання кабачки виділятимуть сік. Весь він залишиться на папері, а місткість буде чистою. Викладіть човники у форму й поставте до духовки, яка має бути розігріта до 160 градусів.

Випікайте 20 хвилин. Потім поставте показник на 180 градусів і витримайте ще 20 хвилин. Зарум’янена сирна скоринка свідчить про готовність страви. Не перетримуйте, щоб кабачки не розвалилися.

Популярне

Схожі статті

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.