Останнім часом стала частіше купувати вірменський лаваш: показую, яку смакоту можна з нього приготувати

Простий, але такий смачний рецепт страви, яка готується зі звичайних лавашів. Не потрібно працювати з борошном і тістом, аби порадувати себе смаколиком.

Кулінари запевняють – професіонала видає не вміння витрачати купу часу на приготування тих чи інших страв, а можливість оптимізувати процес, аби за короткий проміжок часу зробити справжній кулінарний шедевр. Не потрібно довго возитись із тістом для чебуреків, якщо з вірменським лавашем все вийде так само смачно. Ділимось рецептом, простіше якого вигадати вже нічого неможливо.

Як приготувати чебуреки з лавашів

Для приготування страви вам знадобиться 3 листи лаваша по 80 грамів, 300 грамів комбінованого фаршу та 2 великі цибулини. Також знадобиться сіль, спеції та 30 мілілітрів води. Цього вистачить на 12 мініатюрних чебуреків.

Цибулю потрібно очистити від лушпиння та помити, а потім – подрібнити за допомогою блендера чи нарізати ножем. У миску викладіть фарш і додайте цибулю, влийте 30 мілілітрів води та додайте сіль і спеції. Чорний перець – обов’язковий компонент.

Простий і дуже смачний рецепт чебуреків зі звичайного вірменського лаваша
Простий і дуже смачний рецепт чебуреків зі звичайного вірменського лаваша

Крім того, ви можете додати сушений часник, солодку паприку чи навіть коріандр – все це лише прикрасить смак страви. Добре перемішайте фарш. Візьміть тонкий лист лаваша та розріжте його на прямокутники. Кожен лист поділіть на 4 рівні частини. У вас вийде основа для 12 чебуреків.

Візьміть одну заготовку та на половину викладіть тонкий шар фаршу. Візьміть яйце та збийте його, край лаваша змастіть пензликом з яйцем і закрийте. Притисніть краї так, аби вони склеїлись. Яєчна суміш у цьому допоможе. Це потрібно для того, аби сік не витікав у процесі приготування.

Простий і дуже смачний рецепт чебуреків зі звичайного вірменського лаваша
Простий і дуже смачний рецепт чебуреків зі звичайного вірменського лаваша

На сковорідку налийте олію та прогрійте її. Смажте чебуреки з обох сторін до появи золотистої скоринки. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?

Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.

Не лише Світлана Білоножко: Народні артисти України, про яких забувають – Янченко, Пекун, Бучинська та інші

В Україні достатньо Народних артистів, про яких чув кожен пересічний. Втім, у сьогоднішній статті пропонуємо поговорити про тих митців, які не так часто бувають на слуху.