Беру 250 грамів будь-якого фаршу та швиденько готую з нього суп “Жерунчик”: ділюсь цікавим рецептом

Ситний і наваристий суп можна приготувати з мінімуму інгредієнтів. Розповідаємо, як зі жменьки фаршу зробити смачну першу страву на всю велику родину.

Смачний і ситний суп можна приготувати просто за пів години. Для цього потрібно використати найдоступніші інгредієнти. Страва підійде і для щоденного раціону, і для перекусу після застілля.

Як приготувати ситний суп

Для приготування потрібно 250 грамів фаршу, 3 картоплини, 1 морква, 1 цибуля та 50 грамів зеленої цибулі. Також треба 200 грамів плавленого сиру, 150 мілілітрів вершків 20%, сіль і спеції. Води знадобиться півтора літра.

Цибулю очистьте від лушпиння та помийте, наріжте кубиками. Моркву також очистьте та наріжте дрібною соломкою. А ось картоплю, як і цибулю, потрібно нарізати кубиками. Зелену цибулю подрібніть. На сковороді розігрійте олію та посмажте фарш. Коли з фаршу вийде вся рідина, додайте зелену цибулю та перемішайте.

Господині розповіли про цікавий рецепт смачного, ситного та наваристого супу з фаршем
Господині розповіли про цікавий рецепт смачного, ситного та наваристого супу з фаршем

До фаршу додайте сіль та улюблені спеції, 3 зубчики часнику вкиньте на пательню цілими. Перемішайте все та зніміть з вогню. В каструлі розігрійте олію та посмажте цибулю до прозорості. Додайте туди ж моркву та смажте все разом 3 хвилини.

У каструлю викладіть картоплю та смажений фарш із зеленою цибулею. Залийте все окропом так, аби суп був не густим, але й не рідким. Достатньо буде півтора літра води. Варіть суп після закипання до готовності протягом 10 хвилин.

Господині розповіли про цікавий рецепт смачного, ситного та наваристого супу з фаршем
Господині розповіли про цікавий рецепт смачного, ситного та наваристого супу з фаршем

Після цього додайте тертий плавлений сир і спробуйте на сіль. Перемішайте, аби сирок рівномірно розтанув у супі. Також влийте трішки вершків. За бажання, ви можете обрати, що додавати – тільки сир або тільки вершки. Додайте зелень кропу та зніміть суп з вогню.

Популярне

Схожі статті

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?

Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.

Не лише Світлана Білоножко: Народні артисти України, про яких забувають – Янченко, Пекун, Бучинська та інші

В Україні достатньо Народних артистів, про яких чув кожен пересічний. Втім, у сьогоднішній статті пропонуємо поговорити про тих митців, які не так часто бувають на слуху.