Неймовірні хрусткі пиріжки без додавання яєць та молока: рецепт приготування дріжджового тіста

Рецепт смачних, м'яких, повітряних і танучих пиріжечків. Дуже легке приготування, де вам не потрібні будуть яйця та молочні продукти – лише вода. Ви отримуєте тісто для будь-якої начинки.

Легке приготування дріжджового тіста, яке підійде для будь-якої начинки. Тісто вийде в міру солоним та в міру солодким – тому можете обрати для себе начинку як картоплю, так і вишню. Рецепт простий – без яєць на воді. Давайте приготуймо разом!

Інгредієнти на тісто:

  • 350 г теплої води
  • 1 ст.л. з великою гіркою цукру (за смаком, ви можете додати більше)
  • 1 ст.л. без гірки солі
  • 1 ст.л. дріжджів сухих та швидкодіючих
  • 600 г борошна (може знадобитись трохи більше)
  • Олія – 4 ст.л. (50 г)

За рецептом ми будемо готувати начинку з капусти. Для неї знадобиться:

  • 1 кг капусти
  • 1 шт моркви
  • 1-2 шт цибулі
  • 1 шт лаврового листа
  • За смаком сіль та перець
  • Олія

Спосіб приготування:

Беремо місткість та наливаємо 350 г обов’язково теплої води. Додаємо до неї 1 столову ложку сухих швидкодіючих дріжджів, 1 столову ложку з гіркою цукру та декілька столових ложок борошна (4-5). Тепер все ретельно перемішуємо та залишаємо нашу масу у теплому місці на 10 хвилин, щоб спрацювали дріжджі.

Потім наше тісто має загустіти та почати пінитись. Додаємо 4 столові ложки рослинної олії, сіль 1 столову ложку. Тепер додаємо борошно, робимо це поступово. Та не забуваємо перемішувати. Спочатку це робимо лопаткою, а потім руками на поверхні. Тісто має вийти м’яким та повітряним.

Потім знову викладаємо тісто в місткість, накриваємо кришкою та залишаємо охолонути в  холодильнику на 1 годину.

Робимо начинку. Шинкуємо капусту. Додаємо до капусти сіль за смаком (1 ч.л. у рецепті). Тепер перемішуємо. Тремо моркву. Нарізаємо цибулю та відправляємо все на пательню. Спочатку цибулю – до золотистої, потім додаємо моркву, додаємо капусту. Жаримо хвилин 5 – 10. Потім додаємо лавровий лист та спеції. Коли капуста готова, перекладаємо її у іншу місткість, щоб вона швидшу охолонула.

Дістаємо тісто з холодильника, змащуємо нашу поверхню, де будемо працювати, олією. Борошно більше не використовуємо.

Тепер ділимо тісто на 20 кульок, вагою приблизно 50 г. З кожної частини тісто робимо кульку.

Рецепт приготування хрустких пиріжків без яєць та молока
Рецепт приготування хрустких пиріжків без яєць та молока

Беремо одну кульку, розкатуємо її та викладаємо начинку з капусти – формуємо пиріжок. Потрібно зробити так, щоб наша начинка не попала на край.

Коли всі пиріжечки сформовані – смажимо їх. Нагріваємо пательню на середньому вогні та наливаємо олію. Викладаємо наші пиріжечки швом до низу. Коли одна стороні стала рум’яною, перегортаємо на зворотну. Не забуваємо перекладати готові пиріжечки на паперові рушники, щоб зник зайвий жир.

Ми отримали пиріжечки з хрумкою скоринкою, м’які та соковиті. Нехай смакує!

Рецепт приготування хрустких пиріжків без яєць та молока
Рецепт приготування хрустких пиріжків без яєць та молока

Популярне

Схожі статті

Де зараз актори серіалу “Леся+Рома”: Ірма Вітовська рвалась на передову, чого не скажеш про Дмитра Лаленкова

Ще не забуті часи, коли комедійний серіал "Леся + Рома" збирав перед екранами величезну кількість глядачів. Відтоді минуло багато подій, що вплинули на долі акторів, які зіграли головні ролі.

Сумно, аж за край: 77-річна Софія Ротару, її син та онук люблять Україну здалека та спілкуються російською

Протягом десятиліть Ротару отримувала народну любов та найвищі нагороди, включно зі званням Героя України. Втім, попри її величезний внесок в українську естраду, ставлення до неї неоднозначне.

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.