На аромат збігся весь підʼїзд! Теплий овочевий салат в азіатському стилі: такої смакоти ви ще не куштували

Теплий овочевий салат в азіатському стилі стане справжньою знахідкою у вашому повсякденному меню. Приготування страви не потребує особливих кулінарних навичок, а смак виходить неймовірним.

Смачний теплий овочевий салат в азіатському стилі — це ідеальне поєднання свіжих інгредієнтів та ароматних заправок. Ця страва не тільки приносить естетичне задоволення, але й радує неперевершеним смаком та користю для здоров’я, оскільки овочі багаті на клітковину, вітаміни та мікроелементи. Пропонуємо вам рецепт, який здивує навіть найвибагливіших гурманів.

Рецепт теплого салату з овочима
Рецепт теплого салату з овочима

Інгредієнти:

  • Червона цибуля — 140 г
  • Печериці — 150 г
  • Морква — 280 г
  • Болгарський перець — 300 г
  • Цукіні — 300 г
  • Зелена цибуля — 100 г
  • Часник — 1-2 зубчики
  • Устричний соус для заправки
  • Соус чілі (за бажанням)
  • Кунжут для прикраси
  • Олія для смаження

Приготування:

Почнемо з червоної цибулі. Очистіть її та наріжте тонкими півкільцями. Цибуля додасть салату солодкуватий та пікантний смак. Печериці помийте, видаліть ніжки та наріжте тонкими скибочками. Гриби додадуть страві ніжності та аромату. Моркву очистіть та наріжте тонкими смужками або натріть на тертці для корейської моркви. Її солодкуватий смак буде гармоніювати з іншими інгредієнтами.

Болгарський перець очистіть від насіння та наріжте тонкими смужками. Використовуйте перець різних кольорів, щоб зробити салат більш яскравим. Цукіні помийте та наріжте соломкою. Зелену цибулю наріжте кільцями. Часник очистіть та дрібно наріжте або пропустіть через прес.

Як приготувати теплий овочевий салат
Як приготувати теплий овочевий салат

Нагрійте сковорідку з олією на середньому вогні. Додайте нарізану червону цибулю і смажте її до прозорості, приблизно 2-3 хвилини. Додайте печериці і смажте, поки вони не стануть м’якими та не випустять рідину, ще 5-6 хвилин.

Наступним додайте моркву і смажте, постійно помішуючи, близько 3-4 хвилин. Додайте болгарський перець та цукіні. Смажте овочі, помішуючи, ще 4-5 хвилин, щоб вони стали м’якими, але зберегли свою хрусткість. В кінці додайте часник і зелену цибулю, смажте ще 1-2 хвилини, поки часник не віддасть свій аромат.

Теплий овочевий салат с азіатському стилі
Теплий овочевий салат с азіатському стилі

Зніміть сковорідку з вогню і додайте устричний соус. Перемішайте, щоб всі овочі рівномірно покрилися заправкою. За бажанням, додайте кілька крапель соусу чілі для гостроти.

Перекладіть теплий салат на сервірувальну тарілку. Посипте зверху кунжутом для додаткового аромату та текстури.

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.