Пухкі, ніжні та м’які оладки з яблуками на сніданок за 15 хвилин: простий рецепт, який стане вашим ходовим

Ідеальний рецепт до вашого сніданку – м'які, пухкі та повітряні оладки з яблуками, які просто тануть у роті. Спробувавши один раз - ви захочете ще і ще.

Інгредієнти:

  • 1 шт яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • Дрібка солі
  • 3 ст.л. олії
  • 200 мл кефіру
  • 0.5ч.л. соди
  • 200 г борошна
  • 1-2 шт яблука

Спосіб приготування:

Беремо глибоку місткість та розбиваємо 1 яйце, додаємо до нього 2 столові ложки цукру, 10 грамів ванільного цукру, дрібку солі, 3 столові ложки олії та перемішуємо все вінчиком.

Замість рослинної олії ви можете додати в тісто вершкове масло – вийде набагато ніжніше та смачніше. Також, якщо ви любите більш солодке – можна додати 3 столові ложки цукру.

Беремо 200 грамів дуже теплого кефіру (щоб наші оладки вийшли пухкі) та додаємо до майбутнього тіста, перемішуємо все вінчиком.

Тепер просіяне борошно починаємо потрохи додавати та не забувати перемішувати. Борошна може знадобиться більше або менше, ніж 200 грам – це залежить від консистенції тіста – воно має бути як густа сметана.

Далі у 10 грамів борошна додаємо соду, перемішуємо та додаємо в тісто. Соду обов’язково потрібно додавати не до кефіру, тому що вся реакція, яка потрібна нам, пройде до смаження оладків, а нам потрібна реакція між кефіром та содою саме на пательні.

Беремо яблука та нарізаємо на маленькі шматочки, щоб вони встигли пропектись. Чим тонше яблука – тим краще. Тепер додаємо до тіста та перемішуємо.

Тепер залишаємо тісто на 15-20 хвилин відпочити. Зверніть увагу, для пухкості наших оладків нам потрібно більше не чіпати та не перемішувати тісто.

Рецепт приготування оладків з яблуками. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування оладків з яблуками. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Для смаження беремо столову ложку та обмакуємо її в олії, аби тісто не липло. Викладаємо майбутні оладки на пательню та смажимо. З кожної сторони тримаємо по 1-2 хвилині. Оладки мають покритись золотистою скоринкою та збільшитись у розмірі.

Коли все готове – не забуваємо викладати наші оладки на паперові рушники, аби позбутися зайвого жиру.

Ми отримуємо пухнасті, м’які, ніжні, повітряні та смачнющі оладки з яблуками. Легкий, смачний, а головне корисний сніданок всього за пару хвилин. Нехай смакує!

Рецепт приготування оладків з яблуками. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування оладків з яблуками. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Померлих акторів серіалів “Бідна Настя” і “Солдати” стало на 1 більше: від чого помер Роман Мадянов

Відомий російський актор Роман Мадянов відійшов у вічність. Що відомо про причини такої події та яким було його життя і професійна акторська діяльність?

2 в одному: простота та елегантність. Так смачно курячу грудку не приготують і в ресторані. А ви зможете!

Іноді здається, що смачну страву можна скуштувати лише в ресторані, але цей рецепт курячої грудки доведе вам зворотне. Простота й елегантність, робить страву справжньою знахідкою для домашньої кухні.

Де зараз актори серіалу “Леся+Рома”: Ірма Вітовська рвалась на передову, чого не скажеш про Дмитра Лаленкова

Ще не забуті часи, коли комедійний серіал "Леся + Рома" збирав перед екранами величезну кількість глядачів. Відтоді минуло багато подій, що вплинули на долі акторів, які зіграли головні ролі.