facebook

Смак родом із дитинства. Шоколадна ковбаска до чаю з горіхами: рецепт ласощів своїми руками за 15 хвилин

Шоколадна ковбаска - це десерт родом із дитинства. Він ідеально смакує до чаю або кави, а головне, що страва проста в приготуванні і з нею може впоратися кожен.

Шоколадна ковбаска — це один з тих десертів, який повертає нас у дитинство. Легкий у приготуванні та неймовірно смачний, цей десерт стане чудовим доповненням до чаювання з родиною чи друзями. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом цього смаколика, який підкорить вас своєю простотою і неповторним смаком.

Рецепт родом із дитинства - шоколадна ковбаска
Рецепт родом із дитинства – шоколадна ковбаска

Для приготування шоколадної ковбаски нам знадобляться:

  • 500 г печива
  • 100 г горіхів (будь-яких на ваш смак: волоських, фундука, мигдалю)
  • 3-4 столові ложки какао-порошку
  • 3-6 столових ложок цукру (за смаком)
  • 180 г вершкового масла
  • 150 г молока

Приготування:

Візьміть печиво і подрібніть його на невеликі шматочки. Це можна зробити вручну, використовуючи качалку, або скористатися кухонним комбайном. Печиво має перетворитися в крихту, але деякі шматочки можуть залишатися трохи більшими для додаткової текстури.

Як формувати шоколадну ковбаску
Як формувати шоколадну ковбаску

Оберіть ваші улюблені горіхи і злегка підсмажте їх на сухій сковороді для посилення смаку. Після цього подрібніть горіхи ножем або у блендері. Горіхи мають бути нарізані досить дрібно, але не перетворюйте їх у порошок. Візьміть вершкове масло і розтопіть його на повільному вогні. Грійте масло до тих пір, поки воно не стане рідким і однорідним.

До розтопленого масла додайте какао-порошок і цукор. Ретельно перемішуйте, щоб какао і цукор повністю розчинилися в маслі, створюючи густу шоколадну суміш. Потім додайте молоко до шоколадної суміші, постійно перемішуючи, щоб уникнути грудок. Продовжуйте нагрівати суміш на повільному вогні, поки вона не стане однорідною і гладкою.

У великій мисці з’єднайте подрібнене печиво, горіхи та шоколадну суміш. Добре перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися і утворили густу масу.

На робочу поверхню викладіть шматок харчової плівки або пергаментного паперу. Перекладіть на нього отриману масу і сформуйте її у вигляді ковбаски. Згорніть плівку або папір, щільно загортаючи масу, щоб надати їй форму ковбаски. Кінці плівки закрутіть, як у цукерки, для щільної упаковки.

Рецепт шоколадної ковбаски до чаю
Рецепт шоколадної ковбаски до чаю

Покладіть сформовану ковбаску у холодильник на 2-3 години або до тих пір, поки вона повністю не затвердіє. Найкраще залишити її на ніч для досягнення оптимальної консистенції.

Після охолодження дістаньте шоколадну ковбаску з холодильника, розгорніть її з плівки та наріжте на скибочки товщиною 1-2 см. Подавайте ковбаску до чаю або кави. Ви також можете прикрасити кожен шматочок подрібненими горіхами або кокосовою стружкою для додаткового смаку та презентації.

Популярне

Схожі статті

Оля Полякова перетворилася на Кінг-Конга й переступила багатоповерхівку: таке можливе для жінки з досвідом

Оля Полякова продовжує дивувати прихильників довжиною своїх чарівних ніжок і не тільки. На цей раз взяла приклад із Кінг-Конга, з легкістю переступаючи багатоповерховий Палац Спорту.

“Хоча б губи не більші за обличчя”: зʼявилося фото першої учасниці “Холостяка-13” з Олександром Тереном

З дня на день розпочинається премʼєра довгоочікуваного 13 сезону проєкту "Холостяк", який з нетерпінням чекає вся країна. Головний герой цього сезону не простий, саме, як і учасниці.

Син Таїсії Повалій “не оцінив” конфіскацію її майна в Україні: авто, 7 ділянок, будинок, квартиру і пісні

Таїсія Повалій не лише покинула Україну, але й дуже негарно висловлюється про власну батьківщину. За це колишню нардепку позбавили деякого майна та прав на виконання чудових пісень.

“Така подруга, що дзеркало лякається”: Маша Єфросиніна вперше чесно показала себе та Полякову за кадром

Маша Єфросиніна та Оля Полякова відомі своєю дружбою. Нещодавно знаменитості показали, як вони виглядають поза камерою, у повсякденному житті. Проте одна з подруг, схоже, навіть спить з укладкою.

Віктор Ющенко вперше за довгий час показав свою першу леді: як виглядає дружина екс-президента України

Всі думали, що Катерина Ющенко покинула чоловіка Віктора Андрійовича та гайнула в Америку. Насправді перша леді 3-го президента частенько буває в Україні та інших місцинах.

“Єдиний”: Софія Ротару показала, як виглядає могила чоловіка Анатолія Євдокименка, з яким прожила 30 років

Відома та шанована співачка Софія Ротару на роковини свого чоловіка Анатолія Євдокименка відвідала місце, де він спочиває вічним сном. Цим артистка поділилася зі своїми підписниками.