Додаю до аґрусу один інгредієнт з городу й отримую варення ідеального кольору: такої смакоти багато не буває

Щойно достигає аґрус, треба збирати плоди й братися до приготування варення. Якщо додати вишневе листя, вийде просто королівський смарагдовий відтінок солодощів.

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг аґрусу;
  • 1 кг цукру;
  • 20 листочків вишні;
  • 2 скл. води.
Варення з аґрусу та вишневих листочків

Щоб отримати з аґрусу гарне смарагдове варення, доведеться нарвати в садку листочки вишні. Ягоди мають бути зеленими, що трішки не достигли. Лише у такому разі отримаєте насичений зелений колір.

Вишневі листочки потрібні не лише для яскравості варення, але й для смаку. Тож можете навіть додати трішки більше. Аґрус промийте під проточною водою. Відкиньте ягоди на друшляк.

Варення з аґрусу та вишневих листочків

Коли вода повністю відійде, за допомогою манікюрних ножиць відріжте хвостики з обох боків. Англійською булавкою проткніть кожну ягідку та дістаньте кісточки. На це піде найбільше часу.

Зважуйте аґрус лише тепер. Його повинно бути в півтора раза більше, аніж цукру. Вишневі листочки промийте та відкиньте на друшляк. Коли просохнуть, додайте їх до аґрусу. Залийте фільтрованою водою. Залиште на 5-6 годин для настоювання.

Варення з аґрусу та вишневих листочків

Відкиньте аґрус із листям на друшляк. В принципі, вишні вже виконали свою функцію, тож можна більшість із них відкинути. У воду, в якій настоювали ягоди, додайте цукор. Поставте на слабкий вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.

Після закипання проваріть 2 хвилини. Додайте аґрус разом із листям. Вогонь вимкніть. Залиште на 2-3 години. Подібна методика дозволить плодам зберегти колір, не розваритися та рівномірно просочитися сиропом.

Варення з аґрусу та вишневих листочків

Знову поставте каструлю на невеликий вогонь. Доведіть до кипіння. Пінку зніміть. Вимкніть і зробіть перерву на 5-6 годин. Ще раз розігрійте, а після закипання залиште на 5-6 годин.

Проваріть 2 хвилини й відразу ж розкладіть по сухих простерилізованих банках. Закрийте кришками. Зберігайте в холодильнику. Якщо хочете тримати у коморі, тоді закрутіть металевими кришками.

Популярне

Схожі статті

Завдяки цим маленьким секретам сирники вийдуть соковитими і ніжними. Рецепт тіста без борошна

Ніжні, пухкі, соковиті і нереально смачні – саме такими виходять сирники за цим рецептом. Готують вони дуже просто, а смак виходить як у ресторані.

Як я раніше не здогадалася так готувати макарони! Простющий рецепт за 20 хвилин, а на смак як в ресторані

За допомогою цього рецепту ви зможете приготувати пасту Карбонара, яка вражатиме вас і ваших гостей своїм багатим смаком. Насолоджуйтесь італійською стравою прямо вдома.

“Розлучені, але не розлючені”! Таран, Горова, Камалія спокійно виховують дітей разом із ексчоловіками

Камалія, Лідія Таран та Ірина Горова на власному прикладі показали, як розходитись з чоловіками цивілізовано. Зірки дружать зі своїми колишніми і спільно виховують дітей.