Беру каву, додаю вишні та борошно і в духовку: за 30 хвилин на столі така смакота, що аж слинки течуть

Якщо замість какао у тісто додати каву, вийде не шоколадний, а кавовий кекс. А якщо туди ще вишеньок підсипати, то такий десерт піде на ура швидше, ніж торт. Обов'язково спробуйте!

Цей рецепт припаде до вподоби справжнім поціновувачам кави, оскільки має яскраво виражений аромат цього напою.

Вам знадобиться:

  • 350 г вишні;
  • 220 г борошна;
  • 120 г цукру;
  • 80 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 1 ст.лож. розчинної кави;
  • 1 ст.лож. розпушувача.
Кавовий кекс із вишнями до чаю

Спочатку для кавового кексу підготуйте вишні. Ягоди промийте, видаліть плодоніжки та кісточки. У такому вигляді плоди мають затягнути на 250 г. Якщо менше, то додайте ще. Складіть їх у друшляк і дайте стекти вишневому соку.

Кавовий кекс із вишнями до чаю

Каву залийте 1 ст.лож. крутого окропу. Ретельно перемішайте. Вершкове масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб стало м’яким. Розітріть його з цукром. Змішайте ці дві маси. Збийте до однорідності.

Кавовий кекс із вишнями до чаю

Борошно змішайте з розпушувачем і потроху додавайте в тісто, щоразу збиваючи міксером. Коли загустіє, перемішуйте вже силіконовою лопаткою. Форму для кексу беріть силіконову. Її нічим змащувати не потрібно.

Викладіть трішки тіста. Додайте вишні. Знову тісто і знову ягоди. Зверху має бути тісто. Духовку увімкніть, щойно почнете готувати кекс. Вона має розігрітися до 200 градусів. Випікайте 30 хвилин.

Кавовий кекс із вишнями до чаю

Щоб переконатися, що кавовий кекс готовий, проткніть посередині дерев’яною шпажкою. Якщо витягнете суху паличку, значить, пропікся. Вийміть із форми, наріжте на порційні шматочки й подавайте до чаю чи кави.

Якщо у вас немає розчинної кави, можете заварити міцну каву з зерен і взяти 3 ст.лож. рідини. За бажанням притрусіть випічку цукровою пудрою, полийте шоколадною глазур’ю чи розтопленою карамеллю.

Популярне

Схожі статті

Десерт від свекрухи на пенсії: це найкращий абрикосовий пиріг, який я тільки куштувала. Неймовірно смачний

Рецепт приготування смачного десерту – абрикосового пирога, ідеальний вибір для вечері з чаєм. Його дуже просто та швидко приготувати, вам не доведеться стояти на кухні півдня.

Їм по 2 штуки на сніданок і жир тане на очах: мої рецепти-фаворити для смачного схуднення “на яйцях”

Багато жінок практикують яєчно-цитрусову дієту, під час якої організм наповнюється білками та вітамінами. Та якщо часу на це немає, просто влаштовуйте дієтичні яєчні сніданки.

Як з бочки! Рецепт найсмачніших квашених огірків на зиму, як вчила моя бабуся: зберігаю в квартирі весь рік

Смачні і хрумкі квашені огірочки, які будуть за смаком як бочкові, дуже просто приготувати вдома. До вашої уваги вдалий рецепт заготовки огірків на зиму.