Лише 15 хвилин мені потрібно, щоб приготувати смачний обід: м’ясний фарш запікаю на капустяній подушці

Капустяний стейк з м'ясним фаршем – це не лише смачна та корисна страва, але й чудовий приклад того, як можна швидко і легко приготувати щось незвичайне з простих інгредієнтів.

В сучасному світі, де час є однією з найцінніших ресурсів, швидкі та корисні рецепти стають справжнім порятунком для зайнятих людей. Одним із таких рецептів є капустяний стейк з м’ясним фаршем, який готується всього за 15 хвилин. Це не тільки смачна та поживна страва, але й чудовий спосіб використати капусту у незвичному амплуа.

Усі необхідні інгредієнти для цієї страви можна легко знайти в будь-якому супермаркеті за доступною ціною.

 Інгредієнти

  • 1 середня капуста
  • 500 г м’ясного фаршу (свинячого, яловичого або змішаного)
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 столові ложки олії
  • Сіль та перець на смак
  • Спеції на смак (паприка, сушені трави, кмин)
  • Сир твердий або напівтвердий за бажанням
  • Майонез за бажанням
  • Свіжа зелень для подачі (петрушка, кріп)

Приготування

М’ясний фарш на капустяній подушці

Наріжте помиту й обсушену капусту товстими круглими шматками завтовшки близько 2-3 см. Це будуть основи для наших стейків.

Заздалегідь розігрійте духовку до 200°C. Змажте деко олією і викладіть на нього капустяні шматки, злегка підсоліть і поперчіть їх.

В окремій мисці змішайте м’ясний фарш з дрібно нарізаною цибулею та часником. Додайте сіль, перець та інші улюблені спеції собі до смаку.

На кожен капустяний шматок викладіть рівномірний шар м’ясного фаршу, злегка притиснувши, щоб фарш тримався на капусті, а потім починайте запікання. Запікайте капустяні стейки у розігрітій духовці близько 15 хвилин, поки фарш не стане золотистим і добре пропеченим, а капуста – м’якою. На при кінці можете посипати натертим на терці сиром, змішаним із майонезом.

Готові стейки дістаньте з духовки та дайте їм трохи охолонути. Перед подачею прикрасьте свіжою зеленню.

Популярне

Схожі статті

Дмитро Жук більше не у фаворі: 30-річний хлопець з Америки зайняв місце в житті та серці Тіни Кароль

Не кожен вміє постійно триматися на вершині уваги. Але це точно не про Тіну Кароль. Варто лише співачці з'явитися на публіці поруч із чоловіком, як одразу починаються здогадки про новий роман.

Принципи чи гроші: донька Пугачової Христина Орбакайте відмовилася співати дуетом з російським співаком

У світі великих грошей, коли на кону стоїть репутація та позиція щодо моральних і політичних питань, деякі люди обирають гроші, а деякі —  принципи, замість компромісів заради вигоди.

“Схожа?”: 48-річна Марічка Падалко показала, як виглядала 20 років тому — Соболєва та дітей ще не було

Марічка Падалко — нині одна з найвідоміших телеведучих України опублікувала своє архівне фото 20-річної давнини, коли її ім'я ще тільки починало набирати обертів у медіапросторі.