Знайшла рецепт, який сподобався з першого разу: квашу огірки тепер тільки так, бо виходять дуже хрусткими

Квашені огірки – це справжня класика української кухні, яка не залишає байдужим нікого. Смак та хрумкість цього продукту часто залежать від тонкощів рецепта.

Завдяки цьому способу огірки виходять дуже хрусткими, ароматними й справжньою окрасою столу.

Інгредієнти

  • 4 кг свіжих огірків
  • 15 зубчиків часнику
  • 3 столові ложки солі (з гіркою)
  • 3 столові ложки борошна (з гіркою)
  • Кріп (свіжий або сушений)
  • Листя вишні, смородини, хрону і винограду
  • Вода

Як бачите, — стандартний набір інгредієнтів для квашення огірків, окрім одного незвичного елементу – борошна. Це саме те, що робить огірки надзвичайно хрусткими.

Приготування

Рецепт квашених огірків з борошном

Огірки ретельно промийте та зріжте кінчики з обох боків. Це дозволить огіркам краще вбирати маринад і швидше кваситися. Також промийте листя вишні, смородини, хрону і винограду й кріп. Це додасть огіркам особливого аромату.

Далі на дно стерилізованих банок викладіть частину листя та кропу. Додайте кілька зубчиків часнику. Потім щільно викладайте огірки, чергуючи їх з залишками листя та часником.

У кожну банку влийте воду,  покладіть  3 столові ложки солі та 3 столові ложки борошна. Добре перемішайте.

Залиште банки з огірками, закритими капроновими кришками,  при кімнатній температурі на 3 дні. Періодично по кілька разів на день струшуйте банки, щоб квашення проходило більш ефективно.

Через 3 дні перевірте огірки. Вони повинні бути хрусткими та ароматними. Тепер закатайте банки жестяними кришками та зберігайте у прохолодному місці, наприклад, у підвалі або холодильнику.

Цей рецепт квашення огірків з додаванням борошна стане для багатьох справжнім відкриттям. Огірки виходять надзвичайно хрусткими та смачними, з насиченим ароматом літніх трав та листя. Спробуйте цей метод, і він обов’язково стане вашим улюбленим способом квашення огірків.

Популярне

Схожі статті

“Схожа?”: 48-річна Марічка Падалко показала, як виглядала 20 років тому — Соболєва та дітей ще не було

Марічка Падалко — нині одна з найвідоміших телеведучих України опублікувала своє архівне фото 20-річної давнини, коли її ім'я ще тільки починало набирати обертів у медіапросторі. 

Недарма “чорнобривці посіяла мати”. Ви не повірите: розкішне “ігристе” готую з улюблених квітів свого садка

Це дуже оригінальний спосіб використання чорнобривців, які ви вирощуєте та збираєте у власному садку. Спробуйте приготувати цей напій і здивуйте ним своїх рідних чи друзів.

“Я був Наталчиним гримером”: Олексій Залевський розповів про скандали та дружбу з Наталією Могилевською

Історія стосунків з Наталією Могилевською, про яку розповів в інтерв'ю Олексій Залевський — це нагадування про те, що у світі слави та зіркових інтриг немає нічого постійного.