Навчилась готувати капустяні рулети по-корейськи: красиво, корисно, а смачно так, що за вуха не відтягнеш

Квашена капуста – традиційна українська страва, яка відома своїм смаком та користю для здоров'я. Однак, ми знайшли новий спосіб приготування цього продукту.

Така страва точно вразить багатьох своїм смаком і оригінальністю – капустяні рулети з морквою по-корейськи. Ця закуска не лише надзвичайно смачна, але й корисна та естетично приваблива.

Інгредієнти

  • 1 велика головка білокачанної капусти
  • 4-5 великих морквин
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 2 столові ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки оцту (9%)
  • 2 столові ложки олії
  • 1 столова ложка меленого коріандру
  • 1 чайна ложка меленого червоного перцю (на смак)
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю (на смак)

Приготування

Капустяні рулети по-корейськи

Обережно відділіть великі листки від головки капусти, намагаючись не пошкодити їх. Відваріть їх у підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Вийміть листя з окропу і дайте їм охолонути.

За цей час приготуйте начинку.  Натріть моркву на спеціальній тертці для корейської моркви, а потім у  великій мисці змішайте натерту моркву з сіллю, цукром, меленою коріандром, червоним та чорним перцем. Додайте пропущений через прес часник, оцет та олію. Ретельно перемішайте і дайте масі настоятися протягом 30 хвилин.

Далі з усіх капустяних листів зріжте товсті частини, щоб було легше скручувати рулети, після чого на кожен з них викладіть трохи моркви по-корейськи та скрутіть рулет, заправляючи краї всередину, щоб начинка не випадала.

Тепер викладіть вироби у чисту банку або емальовану каструлю щільними шарами, злегка притискаючи кожен шар й залийте розсолом так, щоб вони були повністю покриті рідиною.

Для його приготування закип’ятіть 1 літр води, додайте 2 столові ложки солі, а тоді йому охолонути до кімнатної температури.

Накрийте банку (або каструлю)  марлею чи кришкою і залиште при кімнатній температурі на 3-4 дні для квашення. Періодично перевіряйте рулети й при необхідності додавайте розсолу.

Після квашення капустяні рулети з морквою по-корейськи готові до подачі.

Популярне

Схожі статті

Дмитро Жук більше не у фаворі: 30-річний хлопець з Америки зайняв місце в житті та серці Тіни Кароль

Не кожен вміє постійно триматися на вершині уваги. Але це точно не про Тіну Кароль. Варто лише співачці з'явитися на публіці поруч із чоловіком, як одразу починаються здогадки про новий роман.

Принципи чи гроші: донька Пугачової Христина Орбакайте відмовилася співати дуетом з російським співаком

У світі великих грошей, коли на кону стоїть репутація та позиція щодо моральних і політичних питань, деякі люди обирають гроші, а деякі —  принципи, замість компромісів заради вигоди.

“Схожа?”: 48-річна Марічка Падалко показала, як виглядала 20 років тому — Соболєва та дітей ще не було

Марічка Падалко — нині одна з найвідоміших телеведучих України опублікувала своє архівне фото 20-річної давнини, коли її ім'я ще тільки починало набирати обертів у медіапросторі.