“Їм спагеті й худну”: а все тому, що роблю не з борошна, а з кабачків – чудовий гарнір для літньої спеки

Якщо набридли кабачки в кружальцях, перетворіть їх на спагеті. Подібна подача заінтригує домашніх і змусить більше з'їсти цього корисного овочу. Робиться усе за допомогою овочечистки.

Вам знадобиться:

  • 600 г кабачків;
  • 100 г помідорів;
  • 10 г часнику;
  • 20 мл олії;
  • 0,2 ч.лож. солі.
Спагеті з кабачків на гарнір до м’яса

Для приготування спагеті кабачки вимийте, обсушіть. Наріжте тонкими довгими смужками за допомогою овочечистки. Помідор промийте під краном. Покладіть його в крутий окріп. Витримайте хвилинку, після чого перекладіть у крижану воду.

Спагеті з кабачків на гарнір до м’яса

Таким чином зможете легко зняти шкуринку з овочу. А м’якоту наріжте дрібними кубиками. Зубчик часнику позбавте шкуринки. Подрібніть і підсмажте на олії близько 2 хвилин. Після цього покладіть на пательню нарізаний помідор. Підсмажте його на слабкому вогні до готовності.

Настала черга додати спагеті з кабачків. Посоліть, поперчіть і смажте до 3 хвилин. На цьому етапі перемішувати нічого не потрібно. Кабачок нарізаний дуже тонко, тож може просто перетворитися на кашу під час перемішування.

Спагеті з кабачків на гарнір до м’яса

Можете просто стряхнути сковорідку по ходу справи кілька разів, щоб овочеве спагеті перемішалося. Готові кабачки викладайте на тарілку й подавайте до столу як гарнір до м’яса чи риби.

Спагеті з кабачків на гарнір до м’яса

Тим, хто сидить на дієті, можна обмежитися цією стравою. Кабачки мають дуже мало калорій, тож від подібної дієти кілограми почнуть танути просто на очах. Якщо ж проблеми з зайвою вагою відсутні, можете урізноманітнити рецепт спагеті з кабачка.

Наприклад, під час смаження додати трішки вершків. А перед тим, як знімати пательню з вогню, присипати страву ще й меленими горішками – арахісом, волоськими чи будь-якими іншими.

Популярне

Схожі статті

Найпростіший у світі рецепт яблучних пиріжків без закваски у сковорідці: на вигляд як маленькі чебуреки

Цей рецепт ми підготували для тих, хто любить прості й смачні десерти. Пиріжки виходять золотистими, ароматними, а начинка з яблук тане в роті. Вони ідеально підійдуть до чаю або іншого напою.

Ніхто й ніколи не бачив жодного з її обранців: Леся Нікітюк вигадує романтичні стосунки з чоловіками?

Леся Нікітюк — одна з найбільш харизматичних і жартівливих ведучих. Але є одне питання, яке не дає спокою її шанувальникам: де ж таємничий "хтось", з яким вона нібито перебуває у стосунках? 

Ох, який смачний рецепт я знайшла: шоколадний торт з млинців із заварним кремом. Просто, смачно і красиво!

Цей десерт створює враження, ніби ви витратили години на його приготування, хоча насправді все значно простіше, ніж здається. Торт має показний вигляд, тож не соромно подати його й на святковий стіл.