Як з бочки! Рецепт найсмачніших квашених огірків на зиму, як вчила моя бабуся: зберігаю в квартирі весь рік

Смачні і хрумкі квашені огірочки, які будуть за смаком як бочкові, дуже просто приготувати вдома. До вашої уваги вдалий рецепт заготовки огірків на зиму.

Квашені огірки – традиційна страва української кухні, яку готують ще з давніх часів. Квашені огірки не мають нічого спільного з консервованими. Вони відрізняються за смаком, а також способом приготування.

Квашені огірки мають приємну кислинку і готуються без оцту, на відміну від консервованих. Крім того, такі огірки набагато корисніші. Молочна кислота, яка утворюється під час ферментації, добре впливає на травлення і на мікрофлору кишечника. Саме тому краще вживати саме квашені продукти, а не мариновані.

У старі часи огірки квасили у великих бочках і вони мали особливий смак. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смачних квашених огірків, які виходять саме такими, як колись робили наші бабусі у дерев’яних діжках.

Необхідні інгредієнти:

(на 1 літрову банку):

  • свіжі огірки;
  • листя хріну – 1 шт;
  • суцвіття кропу – 2 шт;
  • листя вишні – 2 шт;
  • листя смородини – 1 шт;
  • часник – 2 зуб.;
  • перець чорний горошком – 15 шт;
  • духмяний перець горошком – 4 шт.

Для розсолу:

  • вода – 1 л;
  • сіль – 50 г.

Суха гірчиця – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

Огірки потрібно замочити у дуже холодній воді мінімум на годину, максиму на 6 годин і, звісно, добре помити. Можна брати як маленькі огірочки, так і більш крупні.

У банку закладаємо всі спеції: перці горошком, кріп, листя вишні та смородини, а також ріжемо на шматки часник.

Далі закладаємо у банки огірки, а на самий верх викладаємо лист хрону.

Рецепт смачних квашених огірків як з бочки
Рецепт смачних квашених огірків як з бочки

Робимо розсіл: змішуємо воду з сіллю і доводимо до кипіння. Киплячим розсолом заливаємо огірки, банки прикриваємо кришкою і залишаємо так при кімнатній температурі на 3 доби. За цей час огірки почнуть бродити.

Через 3 доби додаємо у банки головний консервант – суху гірчицю (1 ст.л на літрову банку). Саме гірчиця дозволить огіркам довго зберігатися і надасть пікантності.

Рецепт смачних квашених огірків як з бочки
Рецепт смачних квашених огірків як з бочки

Знову прикриваємо банки кришкою і залишаємо їх так на 5-6 годин. Після цього розсіл з банок зливаємо у каструлю і доводимо до кипіння. Кип’ятимо розсіл 7 хвилин і заливаємо ним банки з огірками. Закручуємо огірки стерелізованими кришками.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Ніхто й ніколи не бачив жодного з її обранців: Леся Нікітюк вигадує романтичні стосунки з чоловіками?

Леся Нікітюк — одна з найбільш харизматичних і жартівливих ведучих. Але є одне питання, яке не дає спокою її шанувальникам: де ж таємничий "хтось", з яким вона нібито перебуває у стосунках? 

Ох, який смачний рецепт я знайшла: шоколадний торт з млинців із заварним кремом. Просто, смачно і красиво!

Цей десерт створює враження, ніби ви витратили години на його приготування, хоча насправді все значно простіше, ніж здається. Торт має показний вигляд, тож не соромно подати його й на святковий стіл.

Дмитро Жук більше не у фаворі: 30-річний хлопець з Америки зайняв місце в житті та серці Тіни Кароль

Не кожен вміє постійно триматися на вершині уваги. Але це точно не про Тіну Кароль. Варто лише співачці з'явитися на публіці поруч із чоловіком, як одразу починаються здогадки про новий роман.