Просто хіт! Божественно смачна закуска з огірків на зиму: всі, хто пробують випрошують рецепт

Хрумкі, трішки гострі та соковиті – саме такими виходять огірки за цим рецептом. Така закуска на зиму розлетиться швидше, ніж настануть холода.

Найчастіше огірки на зиму заготовлюють двома способами: маринують та квасять. Втім, з огірків також можна робити салати, чи закуски.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачну і незвичайну закуску з огірків на зиму. Огірковий салат за цим рецептом виходить трішки гострим, з приємним балансом солодкості і кислинки, а самі огірки хрумкі і приємні на смак.

Необхідні інгредієнти:

  • огірки – 3 кг;
  • вода – 125 мл;
  • оцет (9%) – 100 мл;
  • олія – 250 мл;
  • цукор – 180 г;
  • сіль – 1,5 ст.л;
  • кетчуп класичний – 250 г;
  • кетчуп чилі – 250 г;
  • часник – 2 головки.

Спосіб приготування:

У глибоку каструлю (на 10 літрів) виливаємо воду та оцет. Туди ж додаємо сіль, цукор і олію. Все ретельно перемішуємо. Туди ж додаємо 2 вида кетчупа: звичайни томатний і гострий кетчуп чилі. Знову все ретельно перемішуємо.

Огірки миємо, обсушуємо та відрізаємо хвостики. Ріжемо огірки невеликими брусочками.

Рецепт смачної і пікантної закуски з огірків на зиму
Рецепт смачної і пікантної закуски з огірків на зиму

Перекладаємо нарізані огірки до томатного соусу і перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою і варимо на повільному вогні після закипання 25 хвилин. Час від часу огірки перемішуємо. Самі огірки пустять сік, тому соусу стане більше і всі огірки будуть ним покриті.

Рецепт смачної і пікантної закуски з огірків на зиму
Рецепт смачної і пікантної закуски з огірків на зиму

Через 25 хвилин вичавлюємо до огірків весь часник і знову добре перемішуємо. Кількість часнику за бажанням можна зменшити. Варимо огірки з часником на повільному вогні ще 10 хвилин.

Банки потрібно простерилізувати. Викладаємо огірки у банки і закатуємо простерилізованими кришками.

Рецепт смачної і пікантної закуски з огірків на зиму
Рецепт смачної і пікантної закуски з огірків на зиму

Перевертаємо банки верх дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після цього банки переносимо у погріб, або у темне місце, куди не потрапляє сонячне світло.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Навіщо Камалія зробила пластичну операцію: співачка розповіла, що спонукало її наважитись на такий крок

Камалія — ім'я, яке у багатьох асоціюється з розкішшю, успіхом і вишуканістю. 47-річна співачка, колишня модель і дружина пакистанського мільярдера Мохаммада Захура завжди має неперевершений вигляд.

Суворе виховання: чому Роналду не купує 14-річному сину дорогий айфон. Бракує грошей чи причина в іншому?

Попри свої футбольні звершення та величезні статки, Кріштіану Роналду є не тільки зірковим спортсменом, а й відповідальним батьком п'ятьох дітей. 

Найпростіший у світі рецепт яблучних пиріжків без закваски у сковорідці: на вигляд як маленькі чебуреки

Цей рецепт ми підготували для тих, хто любить прості й смачні десерти. Пиріжки виходять золотистими, ароматними, а начинка з яблук тане в роті. Вони ідеально підійдуть до чаю або іншого напою.