Перерослі огірки не викидаю – роблю смачну огіркову ікру: закриваю по 30 банок і все одно мало на всю зиму

Якщо огірки перезріли, не потрібно їх нести на смітник. Краще переробити на ікру й закрутити. Взимку буде як знахідка. Нічого стерилізувати не доведеться. Тож впораєтеся за годину-півтори.

Вам знадобиться:

  • 2,5 кг огірків;
  • 500 г помідорів;
  • 500 г солодкого перцю;
  • 500 г моркви;
  • 500 г цибулі;
  • 10 зубців часнику;
  • 3 гострих перчини;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 6 ст.лож. томатної пасти;
  • 4 ст.лож. оцту;
  • 0,5 скл. олії.
Ікра з перерослих огірків з морквою та помідорами

Для приготування ікри з перезрілих огірків на зиму всі овочі обчистьте та ретельно вимийте. Цибулю наріжте на дрібні кубики й відправте на велику пательню, в якій попередньо розігрійте олію.

Моркву натріть на тертушці з великими отворами. Коли цибуля стане прозорою, додайте до неї моркву. Смажте кілька хвилин, постійно перемішуючи. Перець позбавте насіння та плодоніжок, наріжте кубиками. Покладіть на пательню. Нехай овочі смажаться кілька хвилин.

Ікра з перерослих огірків з морквою та помідорами

Помідори наріжте на половинки чи четвертинки, якщо занадто великі. Подрібніть їх у блендері, щоб вийшло пюре. Вилийте томат в овочі. Продовжуйте тушити, час від часу помішуючи.

Ікра з перерослих огірків з морквою та помідорами

Огірки позбавте шкуринки. Велике насіння видаліть. Лише тепер зважте – має бути 2,5 кг в чистому вигляді. Овочі натріть на тертушці. Відправте їх до решти. Перемішайте. Додайте сіль, цукор, томатну пасту.

Ікра з перерослих огірків з морквою та помідорами

Перемішайте. Додайте цілі невеличкі гострі червоні перчини. Газ прикрутіть до мінімуму. тушіть овочі 30 хвилин, іноді помішуючи. Гострі перчини після цього витягніть. Додайте натертий на дрібній тертушці часник. Влийте оцет. Перемішайте і потушіть ще 5 хвилин.

Після цього плиту вимкніть. Огіркову ікру розкладіть у сухі стерилізовані банки. Має вийти п’ять 700-грамових слоїків та один півлітровий. Щільно закрутіть кришками та переверніть. Укутайте теплою ковдрою й залиште до повного охолодження. Зберігайте за кімнатної температури.

Популярне

Схожі статті

Найпростіший у світі рецепт яблучних пиріжків без закваски у сковорідці: на вигляд як маленькі чебуреки

Цей рецепт ми підготували для тих, хто любить прості й смачні десерти. Пиріжки виходять золотистими, ароматними, а начинка з яблук тане в роті. Вони ідеально підійдуть до чаю або іншого напою.

Ніхто й ніколи не бачив жодного з її обранців: Леся Нікітюк вигадує романтичні стосунки з чоловіками?

Леся Нікітюк — одна з найбільш харизматичних і жартівливих ведучих. Але є одне питання, яке не дає спокою її шанувальникам: де ж таємничий "хтось", з яким вона нібито перебуває у стосунках? 

Ох, який смачний рецепт я знайшла: шоколадний торт з млинців із заварним кремом. Просто, смачно і красиво!

Цей десерт створює враження, ніби ви витратили години на його приготування, хоча насправді все значно простіше, ніж здається. Торт має показний вигляд, тож не соромно подати його й на святковий стіл.