facebook

Коли спека зашкалює, а солоденького хочеться, я готую шарлотку зі свіжими ягодами: найкращий літній рецепт

Літо – пора яскравих фарб, теплих вечорів і великої кількості свіжих ягід. У спекотні дні хочеться чогось легкого і смачного, щоб освіжитися та насолодитися солодким без зайвих калорій.

Шарлотка зі свіжими ягодами – ідеальний вибір для літнього десерту. Цей простий рецепт дозволить вам швидко приготувати смачний пиріг, який порадує вас та вашу родину.

Інгредієнти

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Борошно – 200 г
  • Розпушувач – 1 ч. ложка
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка
  • Свіжі ягоди – 300-400 г
  • Вершкове масло – для змащування форми
  • Цукрова пудра – для посипки (за бажанням)

Приготування

Шарлотка зі свіжими ягодами

Розігрійте духовку до 180°C та змастіть форму для випічки вершковим маслом і злегка присипте борошном, щоб шарлотка не прилипала.

Почніть з підготовки ягід. Ретельно промийте їх під проточною водою та дайте обсохнути на паперовому рушнику. Якщо ягоди великі (наприклад, полуниця), розріжте їх на половинки або четвертинки.

Тепер приготуйте тісто. У великій мисці збийте яйця з цукром і ванільним цукром до отримання пишної, світлої маси, а потім просійте борошно з розпушувачем і поступово введіть його в яєчну суміш, обережно перемішуючи лопаткою або міксером на низькій швидкості.

Далі вилийте половину тіста у підготовлену форму. Рівномірно розподіліть половину ягід по його поверхні, після чого вилийте залишок тіста поверх ягід та викладіть їхню решту зверху, злегка втиснувши їх у тісто.

Поставте форму в розігріту духовку і випікайте шарлотку приблизно 30-40 хвилин, поки верх не стане золотисто-коричневим, а дерев’яна шпажка, вставлена в центр, не виходитиме сухою.

Коли це станеться, вийміть випічку з духовки й дайте їй охолонути у формі протягом 10 хвилин, а тоді акуратно витягніть з форми та дайте повністю охолонути на решітці.
Перед подачею можна посипати шарлотку цукровою пудрою для додаткового шарму.

Популярне

Схожі статті

“Хто я такий, щоб не одобрювати?”: Арсен Мірзоян зізнався, чи часто бачиться з зятем своєї дружини Антоніни

Арсен Мірзоян одружився з Тонею Матвієнко, коли та виховувала доньку Уляну. Нині дівчині вже 25 років, і вона знайшла собі другу половинку. Чи поладив музикант із зятем?

Проводять ночі не самотою: Катя Кузнецова, Андрій Джеджула, Алан Бадоєв показали, з ким ділять свою подушку

Любов до тварин у деяких людей настільки безмежна, що вони ладні поступатися власною подушкою, аби тільки годованцю було зручно. Саме такими виявилися Катя Кузнецова, Андрій Джеджула, Алан Бадоєв.

Руслана Лижичко прилинула до Льоні, а Камалія – до Сені: з якої нагоди обіймаються з чужими чоловіками

Знаменитості зазвичай настільки емоційні, що поводяться набагато розкутіше, аніж решта людей. От і Руслана Лижичко та Камалія можуть запросто обійматися з чоловіками. З якої нагоди?

“Свіжим вітром дмухає”: Марічка Падалко, Лідія Таран і Наталія Мосейчук зробили нові зачіски – імідж 1+1

Склад ведучих на 1+1 доволі стабільний. Глядачі настільки звикли до цих облич, що, здається, начебто вони зовсім не змінюються. Насправді це не так. Падалко, Таран, Мосейчук зробили інші зачіски.

Одна в бабусиній кофті, інша – як з червоної доріжки: Маша Єфросиніна та Оля Полякова показали свої образи

Знамениті "дівчата" Оля Полякова та Маша Єфросиніна вийшли разом у кіно та продемонстрували цікаві образи. Одна виглядає, наче копала картоплю, інша – як з червоної доріжки.

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.