facebook

За вікном +40! Як пережити літню спеку без світла та кондиціонерів: важливі поради, щоб не перегрітися

Літня спека може бути серйозним випробуванням, особливо коли температури перевищують 40°C, а ви не маєте доступу до світла та кондиціонерів. Тому дуже важливо знати, як підтримати свій організм.

Дієтолог підготував кілька важливих порад, які допоможуть вам вижити у спеку без електрики та кондиціонерів.

Важливі поради у літню спеку

Правильне харчування

Вживайте більше свіжих фруктів та овочів, які містять високий рівень води. Огірки, кавуни, дині, помідори, салат та селера – чудові варіанти. Також готуйте легкі салати зі свіжих овочів та зелені. Додавайте лимонний сік або оцет для свіжості.

Гаспачо, окрошка, холодник та інші холодні супи з овочів допоможуть охолодитися і зберегти легкість.

А от важких страв таких як: солодощі та випічка, смажені продукти та гострі спеції слід уникати. Втім пам’ятайте, що все ж таки харчування повинно бути збалансованим, тому вживайте білки. Наприклад можна знайти рецепти приготування салатів з нежирним холодним м’ясом або птицею.

Спеціалісти також пропонують змістити часи приймання їжі на більш прохолодні періоди дня.

Гідратація

Пийте багато води протягом дня, навіть якщо не відчуваєте спраги. Покладіть до неї лимон або лайм для додаткового освіження. Але, як відомо, вода виводить з організму  калій, магній та інші корисні речовини. Щоб такого не допустити, дієтологи радять вживати солону їжу. Наприклад квашені огірки. Замість звичайної води пийте мінеральну негазовану.

Холодний м’ятний чай чудово освіжає та охолоджує організм, готуйте фруктові компоти та овочеві смузі. Багатою на електроліти є кокосова вода, яка добре допомагає підтримувати гідратацію.

Природне охолодження

Закривайте вікна та штори під час найспекотніших годин дня, щоб утримати тепло назовні. Відчиняйте вікна ввечері та вночі, коли температура падає, щоб забезпечити прохолодний повітряний потік. Врешті решт навіть використання ручного віяла та намочених рушників, покладених на шию, зап’ястя та лоб полегшить ваше самопочуття.

І ще одне. Піклуйтесь не лише про себе, а й про тварин, які так само як і ви страждають від спеки.

Бережіть себе та своїх близьких!

Популярне

Схожі статті

Білі меблі, відкриті шафи, оранжеве крісло: Олександр Педан показав оселю, в якій виховує з дружиною сина

Олександр Педан уже 21 рік живе у шлюбі з Інною. Разом виховують доньку й сина. Цікаво, як подружжя облаштувало своє родинне гніздечко? Зазирнемо у квартиру до телеведучого.

Марічка Падалко з 1+1 зізналася, що при розлученні залишила все майно колишньому: “Більше, ніж він заробив”

Не всім відомо, що багатодітна мама Марічка Падалко мала перший шлюб, в якому за 15 років так і не народила. Натомість поступилася чоловіку майном, аби тільки розлучитися та піти до Єгора Соболєва.

Непристойно багаті: Камалія, учасниця “МастерШеф” Катя Велика і Оля Полякова – зірки, до яких липнуть гроші

Камалія, Оля Полякова та учасниця "МастерШеф" Катерина Велика неодноразово хизувалися своїми статками. Які джерела прибутку мають ці жінки і скільки вони дійсно заробляють – читайте далі.