Коли вдома є картопля, готую в духовці за власним імпровізованим рецептом: чоловік каже – краще, ніж у мами

Нереально смачний рецепт картоплі у духовці з сиром, спробуйте обов'язково цей ніжний, смачний, легкий та швидкий рецепт – від цієї страви не відірватись.

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати ніжну картопельку у сирно-молочному соусі, яка просто тане. Такий ніжний та неперевершений смак ви ще не куштували. Обов’язково спробуйте здивувати рідних.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 1 склянка молока (200 мл)
  • 1 склянка вершків (200 мл)
  • 200 г сиру
  • Сіль, спеції за смаком
  • Шматочок вершкового масла

Спосіб приготування:

Очищений 1 кг картоплі нарізаємо на дрібні ломтики, готовий перекладаємо до каструлі. Тепер виливаємо до неї одразу склянку сливок жирністю 20%, можна й менше взяти, та склянку молока.

Розігріваємо на плиті на середньому вогні та варимо протягом 10 хвилин також на середньому вогні.

Натираємо сир на крупній терці – 200 грамів. Форму для запікання нам потрібно змастити вершковим маслом.

Коли картопля готова – перекладаємо половину з каструлі до форми для запікання – солимо та додаємо спеції. Розділяємо сир на рівні дві частини та посипаємо зверху картоплі. Потім пересипаємо другу частину картоплі у форму, також додаємо сіль та спеції за смаком і зверху посипаємо залишком сиру.

Випікаємо у духовці при температурі 180 градусів на 40 хвилин. Сир має підрум’янитись добре, а картопля має бути повністю пропечена, не забудьте це перевірити.

Ми отримали зверху хрумку сирну скоринку та просто танучу у роті, ніжку картопельку, яку ви ще не куштували. Страву можна подавати з будь-яким м’ясом, рибою та салатом – все як ви забажаєте.

За бажанням. Ви можете одразу додати на нижній шар форми м’ясо – свинина, курятина, будь-що. А також, за бажанням, ви можете додати гриби. Які також ідеально пасують до цієї страви. Тому можете експериментувати та пробувати нове. Нехай смакує!

Рецепт приготування запеченої картоплі з сиром. Фото YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування запеченої картоплі з сиром. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.